Annons:

  • Nu öppnar två nya aktivitetsparker för personer i alla åldrar

    Nu öppnar den nya aktivitetsparken i Virserum, likaså den musikpräglade parken i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nu öppnar två nya aktivitetsparker för personer i alla åldrar
  • Nu öppnar två nya aktivitetsparker för personer i alla åldrar

Nu öppnar två nya aktivitetsparker för personer i alla åldrar

Den nya aktivitetsparken i Virserum öppnade i går och Hultsfreds dito öppnade i dag. Det är lekparker som ska ha något för både stora och små.
– Jag hoppas att de kommer nyttjas av människor i alla åldrar, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Lekparken i Virserum har byggts om med inspiration från naturen med trä och skog som tema och har utrustats med nya grönytor, ny tryggare belysning, aktivitetsytor som enklare utegym och boule. Det har även placerats en båtiläggningsplats i anslutning till den nya lekparken. 

Projektet i Hultsfred avser en ny lekplats med musiktema, nya grönytor, ny tryggare belysning och aktivitetsytor för boule. Elever från Lindblomskolan i Hultsfred har ritat teckningar som förslag på hur de ville att lekparken skulle se ut. 

– Stängslet till lekparkerna i Hultsfred och Virserum har tagits bort så de är öppna för allmänheten, säger projektledaren Hanna Johansson. 

Prislapp på sju miljoner

Silverdalen har också fått en ny lekpark som öppnade under hösten 2019. Lekparkerna ska främja lek och aktivitet och är ett resultat av projektet ”Hultsfreds kommun Makeover”. Ungefär sju miljoner kronor har lagts på de tre lekparkerna.

– Jag har stått utanför stängslet och sett byggnationen i både Virserum och Hultsfred. Det är ett bra arbete som man har lagt ner och jag hoppas att det kommer nyttjas av människor i alla åldrar. Parkerna har lekredskap och boulebana och Virserum har båtiläggningsplats. Det är mycket trevligt, säger Lars Rosander.

Hur blir det med invigningar?

– Det skulle ha varit invigningar om ett par veckor men det blir inte förrän i höst på grund av coronaviruset. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt