Annons:

Så ska arrangören stoppa brotten på traktorfesten:

Brotten på Målilla Traktor Power Weekend ska minska nästa år. Arrangören Christian Rudén har lösningen klar för sig. Foto: Stefan Härnström

Så ska arrangören stoppa brotten på traktorfesten: "Ska inte tro att det är en gratisfest"

Målilla Traktor Power Weekend har utvecklats mycket under de tio åren och lockade precis som vanligt mängder av besökare.
Årets upplaga medförde dock flera polisanmälda brott och arrangören Christian Rudén vet hur de ska förebygga det.
– Nästa år kommer man inte kunna komma in på campingen om man inte betalar entré, säger han till Dagens Hultsfred.

Annons:

För tio år sedan arrangerades Målilla Traktor Power Weekend för första gången i relativt liten skala. 

Nu, tio år senare, är evenemanget fyllt med traktortävlingar av alla dess slag och publiktillströmningen var i vanlig ordning god även om temperaturen runt G&B Arena var runt 30 grader på lördagen och söndagen.

– När jag var liten så kretsade mest runt traktorpullingen och då var inte evenemanget superstort. Nu har det växt sig större och intresset ökar för varje år som går. Det är roligt att det har blivit en sådan grej som lockar många grupper av människor. Det blir som en familjefest, säger Alfrida Rudén, son till arrangören Christian Rydén och pressansvarig för traktorfesten. 

Förra året besöktes det populära traktoreventet av 16 500 besökare och Rudén berättar att det var i stort sett lika många besökare i år. 

– Tittar man på helgen i sin helhet var det lika mycket folk som förra året. Det var så himla varmt om dagarna så folk åkte iväg och badade på dagarna och kom tillbaka på kvällarna. Vi kommer få mer exakta siffror framöver, säger hon. 

Vad är det tjusningen med evenemanget?

– Att se hur roligt alla har tillsammans och vilken samhörighet som alla känner med varandra, säger Alfrida Rudén. 

"Gästerna ska ha trevligt"

I går rapporterade Dagens Hultsfred om att helgens traktorevent i Målilla resulterade i många polisanmälningar som polisen får ta itu med. Det handlar framför allt om flera fall av misshandel samt skadegörelse, ofredande och stöld. 

– Vårt största problem är att det kommer in bilar in på parkeringen med ungdomar som ska dricka alkohol och inte har något traktorintresse. De betalar ingen entré och smiter in på campingen där det är fest. Det är sista gången kan jag säga, vi kommer åtgärda det. Nästa år kommer man inte kunna komma in på campingen om man inte betalar entré, säger arrangören Christian Rudén. 

Till årets evenemang hade vaktstyrkan utökats och polisen var på plats under kvällen för att hålla ordning. 

– Polisen var på plats och gjorde att många skärpte till sig. Enligt vakterna hände det mer när de åkte hem, säger Rudén och fortsätter:

– Våra gäster ska ha trevligt och det ska inte komma folk som är ointresserade av traktorer och tro att det är en gratisfest. Men samlar man så här mycket folk på en och samma plats så händer saker. Vi tycker inte om stök och jobbar för att stoppa det. 

"Fokuserar på näsat år"

Det var ändå en lyckad helg och dottern Alfrida ser redan fram emot nästa års upplaga.

– Vi fokuserar på nästa år. Som det ser ut finns det ingen anledning att backa. 

Under Målilla Traktor Power Weekend framfördes traktorerna på alla andra sätt än som arbetsfordon och det tävlades i bland annat speedway, dragracing, cross och surhålskörning med traktor. 

– Det är frågan om det finns fler grejer men vi har lyckats komma på något nytt varje år. Vi får hoppas att det fortsätter så.

Årets överraskning på lördagskvällen var att det lokala bandet Lifvens körde sin låt ”Mjölkbil” och körde in med en mjölkbil på G&B Arena. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt