Annons:

Tioårsjubileum för traktorfesten i Målilla – här är årets nyheter

Målilla Traktor Power Weekend drar igång på fredag och tusentals människor förväntas komma. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Tioårsjubileum för traktorfesten i Målilla – här är årets nyheter

Målilla Traktor Power Weekend växer för varje år som går. I år firar den stora traktorfesten tio år och har traktordragracing som årets stora nyhet.
– Vi gjorde ett test i höstas och nu vill vi se att det funkar i skarpt läge, säger arrangören Christian Rudén.

Annons:

Målilla Traktor Power Weekend ansökte precis som förra året om ett utökat bidrag till sommarens motorfest på G&B Arena men Hultsfreds kommun höll fast vid att arrangören får 40 000 kronor. 

De har inte låtit sig nedslås av det och levererar precis som tidigare ett digert program för traktorfesten som inleds på fredagseftermiddagen och avslutas på söndag. Tusentals människor med intresse för motorer och traktorer väntas till Målilla under helgens tävlingar. 

– Förra året slog vi rekord med 16 500 besökare och min förhoppning är att det ska komma ännu fler personer. Det ser positivt ut när jag tittar på biljettförsäljningen, vädret och intresset för campingen. Campingen har ökat rejält, det är som en festival i dag. Vi hade 800 campingekipage i fjol. I år har vi tajtat ihop campingen för att få plats med alla gäster, säger Christian Rudén. 

Helgens stora höjdpunkter är surhålskörning, traktorcross och Euro Challenge i Farmstock 3,6 ton, enligt Rudén.

– Surhålet har utökats med en träning på fredagskvällen och vi bygger större och större läktare för varje år som går men det hjälper inte. Surhålet är det populäraste som vi har under helgen, säger han.

"En show som folk gillar"

Arrangören gräver ett stort hål, fyller det med lera och den som först tar sig över vinner. 

– Det är en show som folk gillar. När förarna sitter fast så hoppar de ner i surhålet och badar. De tycker att det är skitroligt och det är applåder varje gång.

Årets stora nyhet för besökarna är att programmet utökas med dragracing på fredagen och under lördagen och söndagen blir det speedway, fotboll, race och cross – med traktorer. 

– Vi gör det mesta med traktorer i dag så dragracing var nästa steg. Vi gjorde ett test i höstas och nu vill vi se att det funkar i skarpt läge, säger han och fortsätter:

– Det är många som tycker att det är spännande och dragracingen lyfter fredagen. 

Utlovar överraskning på lördag kväll

Lördagskvällen fylls med traktorpulling under flera timmar och det arrangeras Euro Challenge i Farmstock 3,6 ton. 

– Där har vi traktorer från Holland, Danmark och Finland. I klassen med 4,5 ton har vi bjudit in några som tävlar, säger han. 

Vad är det för hemlighet som ni har på lördagskvällen?

– Det kan jag inte säga något om. Kom och titta, man kommer gilla det. Ingen vet vad det är men jag tror att det kommer bli uppskattat. 

Arrangören har fått igång ett samarbete med ridklubben i Hultsfred som hjälper till under helgen och det blir flera matvagnar på området efter ökad efterfrågan från campinggästerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt