Annons:

Fler stängningsdagar i förskolan: ”Finns behov av utökning”

Barn- och utbildningsnämnden beslutar att utöka antalet stängningsdagar i förskolan till fyra dagar per läsår. Foto: Ossian Mathiasson

Fler stängningsdagar i förskolan: ”Finns behov av utökning”

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat sig för att utöka antalet stängningsdagar i förskolan från två till fyra dagar per läsår.
– Det finns ett behov av en utökning för att kunna genomföra fortbildning med förskolans personal, säger bern- och utbildningschefen Martin Snickars.

Annons:

Två stängningsdagar är gemensamma för alla förskolor i kommunen och de andra två dagarna förläggs på olika dagar för olika förskolor. Vårdnadshavare med behov av barnomsorg kan erbjudas plats på annan förskola under de två utökade stängningsdagarna.

Faktum är att förskolan står inför en genomgripande utvecklingsprocess under de två kommande läsåren i och med den nya, reviderade läroplanen i förskolan, som trädde i kraft den 1 juli 2019. 

En ny organisation och ett nytt sätt att fördela tid ska sättas igång i förskolan under hösten. 

– Det finns ett stort behov av fler fortbildningsdagar för personalen för att kunna förändra verksamheten utifrån målen i den reviderade läroplanen. Anledningen till behovet av fler fortbildningsdagar beror bland annat på pedagogernas utökade ansvarsområden, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt