Annons:

Nu börjar byggnationen av Hultsfreds nya aktivitetspark

Byggnationen av Hultsfreds nya aktivitetspark inleds nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Nu börjar byggnationen av Hultsfreds nya aktivitetspark

Under nästa vecka (vecka 37) börjar byggnationen av en aktivitetspark i Köpingsparken i Hultsfred.

Annons:

Kommunstyrelsens arbetsutskott gav före sommaren starttillstånd till två investeringsprojekt som rör lekplatser i både Hultsfred och Virserum. 

Denna vecka började projektet i Virserum och nästa vecka är det dags att göra om Köpingsparken i Hultsfred. Projektet i Hultsfred avser en ny lekplats med musiktema, nya grönytor, ny tryggare belysning samt aktivitetsytor för till exempel schack och boule. 

”Arbetet kommer att pågå under hösten och området kommer att vara inhägnat med tillträde förbjudet för obehöriga”, skriver Hultsfreds kommun på sin webbplats.

Upphandling av entreprenaden är genomförd två gånger då det första gången avvek för mycket mot budget. Det är en satsning som landar på 3,4 miljoner kronor och eftersom två miljoner kronor redan finns i budget så ska 1,4 miljoner skjutas till. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott (Ksau) föreslår i Hultsfredsprojektet att ombudgetera 600 000 kronor från investeringsposten ”Hultsfred Makeover” och 820 000 kronor från ”Trafiksäkerhetshöjande åtgärder”.På tisdagens kommunstyrelsesammanträde kommer ärendet att tas upp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt