Annons:

Nytt namn och upplägg på aktivitetsfylld vecka

Lena Borgstrand, Ulrica Stolt, Gabriella Harrysson, Emil Elofsson och Stefan Fredriksson har satt programmet för hälsodagarna i höst. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt namn och upplägg på aktivitetsfylld vecka

Friskvårdsveckan får ett nytt namn och ett nytt upplägg jämfört med hur det har varit de senaste åren.
– Vi har börjat med mer fasta evenemang för att lyfta veckan lite till, säger Emil Elofsson.

Annons:

Under en vecka i november slår Hultsfreds kommun ett extra slag för friskvård där både motion och kultur är viktiga beståndsdelar. Kommunen vill att allmänheten tar chansen och gör saker som de gillar och mår bra av. 

Friskvårdsveckan är dock inte längre namnet på veckan utan från och med i år är Hälsodagarna namnet som ska användas. 

– I början av året diskuterades förändringen på själva upplägget. Vi gör fler fasta evenemang för att lyfta veckan lite till och har tagit fram ett program för det. Föreningar, träffpunkter och skolor kommer också ha aktiviteter, säger Emil Elofsson och fortsätter: 

– Det är egentligen samma sak som med Hälsomässan. Vi försöker nå olika målgrupper, beröra olika ämnen och få med så många orter som möjligt. 

Fotbollfitness i bolltältet

Det blir musikcafé på Skeppet i Målilla och hälsokväll på Bolaget i Virserum på måndagen, konsert på Valhall i Hultsfred och träning i Hagadal med Erica Johansson på tisdagen. 

– Erica Johansson var ett av de stora dragplåstren i fjol och i år kommer hon tillbaka och kör ett träningspass i Hagadal, säger Emil Elofsson. 

Hembygdsforskaren Georg Karlsson håller i stadsvandring i Hultsfred på onsdagen och på kvällen blir det fotbollfitness i bolltältet med instruktör. 

– Googla på det. Det är någon slags gympa med fotboll, säger Stefan Fredriksson på Smålandsidrotten. 

Belyser psykisk ohälsa

Erik Bergström från Ångestskolan kommer till Hultsfred och håller dubbla föreläsningar om psykisk ohälsa, en för allmänheten på torsdagskvällen och en för samtliga högstadie- och gymnasieelever på fredagsförmiddagen. 

– Psykisk ohälsa bland unga är ett väldigt aktuellt ämne som borde lyftas ännu mer. Erik har kontakt med skolan så eleverna har material att jobba med, både före och efter föreläsningen. Det ska ge mer än bara en föreläsning. Det kommer vara 400 elever vid de två föreläsningarna på fredagen, säger Emil Elofsson. 

På torsdagen kan man också gå The Walk och John Lindberg Trio spelar på Hotell Hulingen på fredagskvällen. 

– Det är bra att ha fasta punkter samtidigt som föreningar och träffpunkter kan anordna olika evenemang precis som tidigare år. Det är viktigt att denna vecka blir bred och lockar många besökare, säger Elofsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt