Annons:

Populär mässa i Hultsfreds ställs in – här är programmet för hälsodagarna

Det blir ingen hälsomässa i Hultsfred i höst. Foto: Ossian Mathiasson

Populär mässa i Hultsfreds ställs in – här är programmet för hälsodagarna

Det blir ingen stor hälsomässa i Hultsfred i höst på grund av coronapandemin. 
– Det är ganska naturligt, säger evenemangskoordinatorn Emil Elofsson.

Annons:

Höstens hälsomässa i Hultsfred, som skulle ha anordnats för sjunde året i följd, ställs av naturliga skäl in på grund av den rådande coronapandemin. 

– Det stämmer, det blir ingen hälsomässa. Det är ganska naturligt. Det brukar vara nästan 2 000 besökare på vår hälsomässa och det säger sig självt att det inte går. Det blir däremot hälsodagar som vi döpte om från friskvårdsvecka till hälsodagar förra året, säger Emil Elofsson. 

"Medvetet legat lågt"

Under en vecka i november slår Hultsfreds kommun ett extra slag för friskvård där både motionen är en central punkt. Kommunen vill att allmänheten tar chansen och gör saker som de gillar och mår bra av. 

Jämfört med förra året blir det några färre evenemang under vecka 45. 

– Förra året var hälsodagarna fullproppade med olika grejer men i år har vi medvetet legat lågt. Man kan inte lägga ner allt utan det behövs aktiviteter, säger Elofsson. 

Föreställningen ”Monica Z & Jag” arrangeras måndagen den 2 november och har ett begränsat antal platser.

– Vi kommer ha fyra olika entréer och ta in 50 personer. Jag har redan fått in förbokningar så det är inte många platser kvar, säger Elofsson. 

Föreläsning om machokultur

Sveriges mest framgångsrika längdhoppare, Mattias Sunneborn, håller en kortare föreläsning om sin karriär, träning och folkhälsoprojekt och avslutar med ett inspirationspass med fokus på löpskolning, hopp och intervaller på tisdagen. 

På torsdagskvällen håller Mårten Granlund i föreläsningen ”Våda machokultur” där han beskriver vad det innebär att vara kille idag och om vad machokulturen är och den påverkar människor och relationer. 

– På fredagen håller han samma föreläsning för personal inom ungdomsenhet och elevhälsa. Det är ett intressant ämne. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt