Annons:

Ideella krafter slipper betala resekostnader – kommunen kliver in

Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande, har beslutat att arbetsgruppen som informerar om enkla hjälpmedel får betalt för sina resor. Foto: Ossian Mathiasson

Ideella krafter slipper betala resekostnader – kommunen kliver in

Personerna i arbetsgruppen som jobbar ideellt med att visa enkla hjälpmedel i Hultsfreds kommun kan jubla högt. Bidrag för resekostnader ska betalas ut till dessa fem personer.
– Det är en kul grej. Jag har inte hört att någon annan kommun satsar på det, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Enkla hjälpmedel är egenvårdsprodukter som man själv kan köpa på den öppna marknaden, likt förhöjningsdyna till stol, duschpall, stödhandtag och hushållshjälpmedel med mera. 

Arbetsgruppen för enkla hjälpmedel i Hultsfreds kommun jobbar ideellt med att sprida informationen på bland annat äldreboenden och hos föreningar och gruppmedlemmarna har så här långt själva fått ta kostnaderna för resorna.

Nu blir det ändring på det genom ett tillägg till tidigare riktlinjer för utbetalning av Frivilligverksamhetens aktivitetsbidrag. Socialnämnden har tagit beslut om att de fem personerna ska få betalt för resorna som görs i jobbet. 

– Det är givetvis jättebra att de kommer ut och visar vilka enkla hjälpmedel som finns att tillgå och var man kan köpa dem, då ska de inte betala för att åka dit. Det är reseersättning som kommunen är villig att finansiera, säger Per-Inge Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt