Annons:

Hannas väg från sjuk till frisk visas på SVT:

Hanna Hartvigs resa blir SVT-serie. Foto: Ossian Mathiasson

Hannas väg från sjuk till frisk visas på SVT: "Helt galet"

Hanna Hartvig, 22, från Hultsfred har öppet berättat om sin psykiska ohälsa. Nu kommer ännu fler få ta del av hennes historia. Dokumentärserien "Min kropp och jag" är ute på SVT Play.
– Det känns helt galet, säger hon.

Annons:

Ända sedan tonåren har Hanna Hartvig mått dåligt. Hon har kämpat med sin psykiska ohälsa, sin bulimi, sin ångest och sin depression.

Hon har valt att vara väldigt öppen och har berättat om det i flera olika medier.

Hennes resa från sjuk till frisk har dokumenterats av SVT hela vintern och sänds på SVT Play. Hela behandlingen har blivit dokumenterad. 

– Det känns helt galet. Det är så himla roligt, tacksamt, ofattbart och läskigt på en och samma gång. Det är så stort liksom, säger Hanna Hartvig. 

Hon har valt att vara så öppen av en anledning.

– Vi måste bryta denna tabu som finns kring ämnen. Därför tycker jag att det är viktigt att vara öppen. Det är ett så ofantligt stort mörkertal och många lider i det tysta. Ju fler som pratar om ämnet, desto fler kommer känna sig mindre ensamma och också mer trygga med att själva må dåligt när det pratas om att andra känner likadant.

"Lär ha distans"

Serien släpptes på fredagen och består av fem avsnitt som samtliga ligger ute SVT Play.

Hur ser upplägget ut?

– Man får följa mig i min vardag, se saker jag hittar på och hur ätstörningen påverkat det. Man får såklart följa med och se hur det går till på ätstörningskliniken, vad jag får jobba med där och hur jag mår längs vägen. 

Hur blir det att se sig själv i serien, tror du?

– Det kommer nog kännas jättekonstigt, haha. Men eftersom det inte sänds i realtid utan i stället fyra, fem månader efteråt så har jag nog lite mer distans till det och kan känna mer att det är en kul tillbakablick.

Här kan du läsa ett längre reportage med Hanna Hartvig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt