Annons:

  • Säkert kort levererade skratt i massor: ”En stor succé”

    Hälsomässan i Hultsfred hade precis som vanligt intressanta föreläsare och utställare. Foto: Ossian Mathiasson

  • Säkert kort levererade skratt i massor: ”En stor succé”

    Emil Elofsson har satt ihop den sjätte raka hälsomässan.

  • Säkert kort levererade skratt i massor: ”En stor succé”
  • Säkert kort levererade skratt i massor: ”En stor succé”
  • Säkert kort levererade skratt i massor: ”En stor succé”

Säkert kort levererade skratt i massor: ”En stor succé”

När Lisa Syrén fick frågan om hon ville komma till Hälsomässan frågade hon hur länge hon fick prata. Hon kom Hultsfred och förverkligade den utlovade skrattgarantin.
– Lisa Syrén var en stor succé men det visste man redan på förhand, säger Emil Elofsson.

Annons:

För sjätte året i rad satte Emil Elofsson ihop en hälsomässa på Rock City i Hultsfred och han uppskattar att det kom ungefär lika många besökare som i fjol, drygt 2 000 personer. Det fanns gott om föreläsningar, utställare och prova på-aktiviteter för en bred publik. 

– Jag tycker att det har varit fantastiskt som vanligt. Vi hade över 300 besökare på Lisa Syrén, säger Emil Elofsson. 

Lisa Syrén ledde radioprogrammen ”Ring så spelar vi” i 22 år och ”Karlavagnen” i 16 år och delade med sig av händelser som har skett genom åren. 

– Hennes föreläsning var en stor succé men det visste man redan på förhand. Alla över 50 år avgudar henne, det kan man säga. ”Ring så spelar vi” är ett program som flera miljoner svenskar lyssnar på. Hon har en känd röst och ett känt ansikte. Det var ett säkert kort som vi tog. Hon är fantastiskt trevlig och gick runt på mässan och pratade med många av utställarna efteråt, säger Emil Elofsson. 

"Det finns en stor glädje"

Den före detta handbollsspelaren Loui Sand kom till Hultsfred för att berätta om sina erfarenheter av att inte känna sig hemma i sin egen kropp och genomgå en könskorrigering från kvinna till man. Föreläsningen ”Mitt liv äger ingen” fokuserade på hennes upplevelser om att vara adopterad, mörkhyad, homosexuell, född i fel kropp och handbollskarriären.

Andra föreläsare var Gunilla Brynell Johansson, vd för Vätternrundan, och Victoria Voss-Schrader Bignet, som är doktorand i hälsosam och hållbar mat vid Stockholms universitet.

– Jag märker att det finns en stor glädje och det är ingen som är ledsen eller arg. Det blir som en träffpunkt för många människor. Man kan prova många saker och upptäcker någon som håller på med det man är intresserad av, säger Elofsson. 

Ett 60-tal utställare av flera olika slag visade upp sina verksamheter på hälsomässan. 

– Det viktigaste är att ha intressanta och fasta föreläsningar och fylla på med nya utställare. Det är tio nya utställare i år, bland annat Missing People och Brottsofferjouren. 

Han synliggjorde psykisk ohälsa

Eric Bergströms tre föreläsningar om psykisk ohälsa, en för allmänheten och två för högstadie- och gymnasieelever, hade god uppslutning. 

– Det var fantastiskt bra. Det var 200 personer på Valhall på torsdagskvällen och 850 elever på fredagens två föreläsningar. Han synliggjorde psykisk ohälsa och pekade på att det finns många som mår dåligt och att vi måste våga prata om det. Att över 1 000 personer fick lyssna på honom känns bra, säger Elofsson. 

Hultsfreds kommuns alla pensionärkörer sjöng och spelade tillsammans som premiärinspel på Hälsomässan. Familjeföreställningen Pettson & Findus var dagens sista nummer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt