Annons:

Brist upptäckt efter att enskild nekat hjälp med hygienen

Hultsfreds kommuns socialförvaltning har gjort en lex Sarah-anmälan efter att en enskild nekat hygienhjälp. Foto: Ossian Mathiasson

Brist upptäckt efter att enskild nekat hjälp med hygienen

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har gjort en lex Sarah-anmälan då det har upptäckts brister i den personliga hygienen hos en enskild med hemtjänst.

Annons:

Det är hemsjukvårdspersonal som har kommit hem till den enskilde och ansett att det funnits brister i den personliga hygienen. Därefter har en sjuksköterska har gjort en lex Sarah-anmälan.

– Internutredningen visade att personalen är och har varit hos den enskilde ofta och att de har gjort så mycket som de kunde göra. Ibland är ett nej ett nej, men personalens brister ligger i att de inte har dokumenterat gångerna som den enskilde tackat nej till hjälp med hygienen. Även om man gör helt rätt, är på plats tillräckligt ofta och försöker hjälpa den enskilde med personlig hygien så måste man dokumentera när man har ställt frågan, säger Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande. 

Det var den enda bristen som utredningen visade. Personalen, som inte kan tvinga en enskild till någonting, måste dokumentera vad den enskilde tycker och tänker.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt