Annons:

Enskild fick inte med sig medicinen vid transport till sjukhus – åtgärdspaket framtaget

En äldre person fick inte med sig sin medicin eller personliga tillhörigheter vid ambulans till sjukhus. Socialförvaltningen har blivit föremål för en lex Sarah-utredning som numera är avslutad. Foto: Ossian Mathiasson

Enskild fick inte med sig medicinen vid transport till sjukhus – åtgärdspaket framtaget

Socialförvaltningen gjorde en lex Sarah-anmälan på sig själv efter en händelse med flera missar i somras. Utredningen är klar och har resulterat i en åtgärdslista. 

Annons:

Det var i juli månad som socialförvaltningen i Hultsfreds kommun upprättade en lex Sarah-anmälan på sig själv när det kom fram att den enskilde, som skulle åka till sjukhus med ambulans, inte fick med sig sina personliga tillhörigheter och mediciner. Det saknas också information till sjukhuset kring den enskildes mående och behov av hjälpmedel. Anhörig fick inte heller information om att resan med ambulans hade blivit till sjukhus. 

– Det har gjorts en lex Sarah-utredning kring händelsen och det har varit dålig kommunikation mellan äldreomsorg och hemsjukvården. Det har lett fram till ett antal åtgärder, bland annat en checklista som ska användas vid liknande händelser i framtiden. Det är viktigt att tydliggöra ansvarsbiten om vem som kontaktar anhöriga och det behövs tydligare riktlinjer på ett tydligare sätt, säger Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande. 

Per-Inge Pettersson berättar vidare att cheferna uppmanar och uppmuntrar till bra kommunikationer mellan äldreomsorgen och äldreomsorgen. 

– I samband med välkomstsamtalet är det viktigt att man tar reda på vad som är viktigt att prioritera. Det kan se olika ut på hur anhöriga ser på sådana saker. Kommunikation och delaktighet är vad vi tar med oss, säger Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt