Annons:

Företagets tredje inbrott på fem år: ”Vet vilka de ska gå in till”

För tredje gången på de fem senaste åren utsattes Allbygg i Hultsfred av ett inbrott under natten mellan måndag och tisdag.
– Jag vet inte vad man ska göra, det är så himla tråkigt, säger byggföretagets ägare Henrik Böris.

Annons:

Verktygsmaskiner till ett värde av 500 000 kronor stals från Albyggs lagerlokal i Hultsfred under natten mellan måndag och tisdag. Tjuven eller tjuvarna har klippt upp ett staket för att komma in på området och borrat upp låset till lagerlokalen i utkanten av Hultsfred. 

En stor mängd verktygsmaskiner för en halv miljon kronor fick tjuvarna med sig. 

– Det känns som att företag får inbrott hela tiden och tjuvarna vet vilka de ska gå in till. Jag vet inte vad man ska göra, det är tråkigt. Det är tredje inbrottet på fem år för vår del, säger Allbyggs ägare Henrik Böris. 

Ska sätta upp kameror

Förra gången tog sig tjuvarna in i tre låsta bilar och tömde dem på sitt innehåll. Denna gång har tjuvarna stulit ett 100-tal maskiner från lagerlokal och tömt en olåst bil som stod inne på lagret.

– Denna gång har de stulit en hel del bilmaskiner, slagborrmaskiner och najmaskiner som är dyra, de har specialiserat sig på märkesmaskiner som Hilti, Bosch och Dewalt. De har inte tagit våra stora, tunga borrmaskiner som är svindyra. Det känns som att det är någon som har sagt att det är ett byggföretag som reka vid och göra ett inbrott, säger han. 

Vad händer nu?

– Vi hade polisen hos oss i går som gav mig en checklista så jag går in vad som är stulet. Jag får försöka hitta kvitton på allt, det tar tid och är segt. Det är roligare att göra det man ska, säger han. 

Tänker du vidta några åtgärder för att det inte ska hända igen?

– Jag har redan ringt efter en person som ska sätta upp kameror och skarp belysning. Vi kommer också göra staketet mycket jobbigare att ta sig igenom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt