Annons:

  • Tidigare pizzeria byggs om till lägenheter – kan vara klart före semestern

    Den tidigare pizzerian på Aspedalsgatan i Hultsfred görs om till två lägenheter i två plan. Foto: Ossian Mathiasson

  • Tidigare pizzeria byggs om till lägenheter – kan vara klart före semestern

Tidigare pizzeria byggs om till lägenheter – kan vara klart före semestern

I över ett år har den tidigare pizzerian på Aspedalsgatan i Hultsfred stått tom. Nu väljer hyresvärden Gustafssons Bostäder, med sitt huvudkontor i Norrköping, att bygga två nya lägenheter i lokalen som pizzerian låg i.

Annons:

Missnöjda hyresgäster gjorde att den tidigare pizzerian på Aspedalsgatan tvingades slå igen i slutet av februari förra året och flytta till nya lokaler i Hultsfred. 

– Det är hyresgästerna i huset som har velat att vi inte ska ha pizzerian kvar. Hela projektet är i princip ett önskemål från hyresgästerna i huset som tyckte att det var struligt med pizzerian, säger Ville Gustafsson, vd för Gustafssons bostäder.

Tvåvåningslägenheter byggs

Projektet som han nämner är att den tidigare pizzerian, som har stått tom i över ett år, byggs om till två nya lägenheter. 

– Vi bygger två lägenheter i två plan med högt i tak och uteplats så det kommer bli jättefint. Det blir tvåvåningslägenheter med sovrum och allrum på undervåningen samt kök och öppen planlösning på övervåningen. Det blir bland annat två badrum, säger Ville Gustafsson.

Kan vara klart före semestern

Just nu pågår byggnationen för fullt och det lokala byggföretaget Allbygg utför jobbet. 

– Det rullar på som det ska. Vi har skurit upp för en ny trappa för den ena lägenheten och det fanns en befintlig trappa i den andra lägenheten, säger Henrik Böris på Allbygg i Hultsfred. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Förhoppningsvis ska lägenheterna vara klara före semestern, det beror på om det beställda materialet kommer fram i tid på grund av coronaviruset. Det är lägenheter med fem rum och kök. Just nu fixar jag fram ett kök som hyresvärden ska godkänna, säger Böris. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt