Annons:

  • Hultsfredsföretag fick pris för sina företagsidéer

    Gröna Påsen UF från Hultsfreds gymnasium prisades på årets upplaga av Idénästet i Västervik. Foto: UF i Kalmar län

  • Hultsfredsföretag fick pris för sina företagsidéer

    Ida Nilsson och Tilde Håkansson driver Hoof Decor UF och fick också pris på Idénästet. Foto: UF i Kalmar län

Hultsfredsföretag fick pris för sina företagsidéer

Två UF-företag från Hultsfreds gymnasium hade affärsidéer som föll respektive jurygrupp i smaken på Idénästet i Västervik.
– Vår jurygrupp sa att vi passade in på alla kriterier som de hade satt upp, säger Alva Bogren, som driver Gröna Påsen UF med Ella Nylander och Maria Hirte.

Annons:

Tolv stycken UF-företag från Hultsfreds gymnasium var tidigare i veckan i Västervik för att vara med i Idénästet. Västerviks gymnasium hade 16 UF-företag på plats. Det är likt tv-programmet Draknästet där ungdomar får möjlighet att presentera sin affärsidé inför en jury. 

De 28 UF-företagen var indelade i fyra grupper och varje enskild grupp hade en jury som bedömde deras presentationer, affärsidéer och planer för framtiden. 

"Såg en lucka på marknaden"

Vinnande affärsidé i varje jurygrupp, sammanlagt fyra stycken, vann en prischeck på 1 000 kronor och två av företagen finns på Hultsfreds gymnasium. 

Gröna Påsen UF, som består av Alva Bogren, Ella Nylander och Maria Hirte i årskurs två på ekonomiprogrammet, hade en produkt och presentation som föll juryn i smaken. 

– Vi erbjuder unika fruktpåsar av insamlade spetstyger. Vi har till exempel varit på flera PRO-möten, berättat om vårt UF-företag och många har varit intresserade av att hjälpa till och skänka tyger till oss, säger Alva Bogren. 

Deras tanke med UF-företaget är att minska klimatavtrycket och få fler personer att återanvända. 

– Vi såg att det fanns en lucka på marknaden. Många tar plastpåsar till sin frukt i stället för att ta påsar som man kan ha med sig varje gång. Det är bra att skapa en unik påse som folk kan ha med sig när de handlar, säger Bogren, vars företag har producerat 20 påsar så här långt. 

Gör vinställ av gamla hästskor

Ida Nilsson och Tilde Håkansson går tredje året på ekonomiprogrammet och driver företaget Hoof Decor UF, som återanvänder och renoverar gamla hästskor till bland annat grytunderlägg och vinställ som ett hem kan fyllas med. De prisades också på Idénästet med en check på 1 000 kronor. 

Pierre Arvidsson är en av lärarna på ekonomiprogrammet i Hultsfred och hyllar de unga Hultsfredselevernas entreprenörskap. 

– Det känns ännu en gång roligt att våra företag och ungdomar är goda entreprenörer och tycker att det är intressant att driva företag. De engagerar sig och tycker att det känns på riktigt. Det är riktigt härligt att vår succé fortsätter, säger Pierre Arvidsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt