Annons:

Skolverket drar tillbaka återkravsbeslut: ”Sett att vi har gjort rätt

Hultsfreds kommun ska inte betala tillbaka något statsbidrag för yrkesförarutbildningen 2018. Skolverket har ändrat sig. Foto: Ossian Mathiasson

Skolverket drar tillbaka återkravsbeslut: ”Sett att vi har gjort rätt"

Hultsfreds kommun var en av många kommuner som fick ett återkrav från Skolverket för yrkesförarutbildningen. Nu ändras beslutet och inga pengar ska betalas tillbaka. 
– De har sett att vi har gjort rätt, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Annons:

Skolverket krävde under hösten tillbaka 540 000 kronor från Hultsfreds kommun, som var en av otroligt många kommuner som har fått statsbidrag för sin bussförarutbildning. 

I november backade Skolverket för att se över sitt tidigare beslut. 

Nu kommer beskedet att Skolverket ändrar sitt tidigare beslut som betyder att Hultsfreds kommun inte ska betala tillbaka något statsbidrag för fjolårets bussförarutbildning. 

– Vi har fått beskedet att vi inte har något återbetalningskrav. De har sett att man kan räkna på olika sätt och att det inte var tydligt för hur man skulle räkna. Hos oss är det SYAB som har haft utbildningen och den var väldigt lyckad. Alla kom ut i arbete så vi blev förvånade när vi fick återkravet, säger Martin Snickars. 

Hur känns det att Skolverket har ändrat sig helt och hållet?

– Det känns bra att vi har gjort rätt. Skolverket kommer sannolikt bli mer noggranna framöver med hur det ska gå till så vi tänker på samma sätt. Någonstans har det varit ganska otydligt för hur vi ska tänka och då har deras ekonom räknat på ett sätt och alla andra kommuner på annat sätt, säger Snickars.

Skolverket skriver att det finns flera sätt att beräkna om en elev har fått arbetsplatsförlagt lärande i en omfattning om minst 15 procent, och att en bedömning av detta kan göras utifrån andra faktorer än antal dagar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt