Annons:

Guldläge för nyutbildade undersköterskor – går direkt ut i jobb

Åtta nya elever på Hultsfreds Lärcenters undersköterskeutbildning är examinerade och redo för arbetslivet. Foto: Ossian Mathiasson

Guldläge för nyutbildade undersköterskor – går direkt ut i jobb

Andra klassens undersköterskor på Hultsfreds Lärcenters vård- och omsorgscollege är färdigutbildade och redo att ge sig ut i arbetslivet.
– Vi får kunnig och duktig personal med många år på nacken, säger Ulrika Larsson, enhetschef på Hultsfreds kommuns bemanningsenhet. 

Annons:

Vård- och omsorgscollege inom Hultsfreds Lärcenter har funnits i tre år och syftet är att förse ”branschen” med utbildad personal. Behovet av undersköterskor är stort och kommer så att vara under lång tid framöver. Den första undersköterskeutbildningen släppte ut tio studenter sommaren 2018 och hösten 2018 drog den andra klassen igång. 

I slutet av förra veckan hölls en avslutningsfest på Hultsfreds Lärcenter där åtta nya elever från andra omgången är färdigutbildade efter att ha studerat i tre terminer.

– Jag tror inte att någon kommer gå arbetslös. Nu är de är utbildade undersköterskor och färdiga och redo för att komma ut i jobb, säger läraren Jenny Granath och fortsätter:

– Jag ser mig inte som en lärare utan jag ser mig som mentor, att jag handleder blivande arbetskamrater. Jag är fortfarande undersköterska i mina tankar.

Ny omgång startar i januari

Det är socialförvaltningen, facket och alla studerande som ser till att det finns fler utbildade undersköterskor inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun. 

Arbetsmarknaden är god för de nyutexaminerade eleverna och alla vittnar om att de går ut i jobb efter studierna. 

– Vi är tacksamma för det fina samarbetet med Hultsfreds Lärcenter. Härligt att vi får fler utbildade undersköterskor som vill jobba inom vård och omsorg. Det är jätteviktigt att vi ser till att ha bra praktikplatser för eleverna så de får se vår verksamhet, att vi tar emot dem bra och ser dem som blivande arbetskamrater. Får de en bra praktikplats så kommer de kanske tillbaka, säger Ulrika Larsson, enhetschef på bemanningsenheten på Hultsfreds kommun.

Jenny Granath berättar att ytterligare ett tiotal undersköterskor är färdigutbildade om ett halvår och i januari startar en ny omgång av utbildningen med 15 elever. 

Fakta

De är färdigutbildade undersköterskor i andra omgången: Abdulrahman Alfnikher, Ann-Sofi Johansson, Sara Rubertsson, Sara lönn, Linnéa Stolt, Malin Nord, Emelie Johansson och Kristina Lönn. Rebecca Holmberg, Jenny Granath och Marjan van Loon har varit lärare för utbildningen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt