Annons:

  • Tårtkalas när Vitsippspriset delades ut – här är pristagarna

    Anders Andersson, ordförande i Kristdemokraterna Hultsfred, delar ut priset till Per-Åke och Christina Thorstensson. Foto: Lotta Eliasson

  • Tårtkalas när Vitsippspriset delades ut – här är pristagarna

    Lennart Davidsson, fullmäktige, Anders Andersson, ordförande och Monica Bergh, vice ordförande, var mycket nöjda över att priset gick till Per-Åke och Christina Thorstensson.

  • Tårtkalas när Vitsippspriset delades ut – här är pristagarna

    Per-Åke och Christina Thorstensson blev överraskade och glada när de fick veta att priset gått till dem.

  • Tårtkalas när Vitsippspriset delades ut – här är pristagarna

    Besökarna och vinnarna bjöds på tårtfest och kaffe för att fira.

Tårtkalas när Vitsippspriset delades ut – här är pristagarna

Som alltid delades Vitsippspriset ut under eftermiddagen på Alla hjärtans dag. Årets pristagare befann sig i Missionshuset, Frikyrkan för alla, i Mörlunda för att ta emot äran, diplom och för att festa på tårta. 

Annons:

För 28:e gången delade Kristdemokraterna ut Vitsippspriset och som alltid gjordes det på Alla hjärtans dag. Högtidligt läste ordförande Anders Andersson upp motiveringen för vinnarna Christina och Per-Åke Thorstensson i Missionshuset i Mörlunda och överräckte både diplom och den inramade konserverade vitsippskvisten.

– Vitsippan symboliserar glädjen och den står djupt rotad i jorden med sina rötter, säger Anders Andersson.

"Brinner verkligen för det här"

Vitsippspriset är ett sätt att uppmärksamma enskilda personer som jobbar i det dolda för en bättre värld.

– Christina och Per-Åke Thorstensson är sannerligen värdiga mottagare, säger han. 

I drygt 35 år har Christina och Per-Åke Thorstensson varit scoutledare för UV-scoutgruppen inom församlingen Frikyrkan. Här träffas de varje fredagskväll tillsammans med 25 barn på plats.

– Vi brinner verkligen för det här. Man kan vara hur trött som helst när man kommer hit men när man åker hem efter scoutmötet är man påfylld med energi. Vi har så roligt, säger Christina Thorstensson.

Var med och startade gruppen

Per-Åke Thorstensson var som 16-åring med och startade gruppen i början på sjuttiotalet.

– Jag kommer från Mörlunda från början men flyttade så småningom ut för att plugga. Senare träffade jag Christina på ett scoutläger och vi flyttade hit igen 1985. Då engagerade vi oss i scoutgruppen såklart och på den vägen är det, säger han.

Under våren kommer scoutgruppen att hajka och i sommar blir det läger.

– Det har blivit många läger under åren, säger de båda och visar upp ett trettiotal lägermärken som sytts på scoutskjortans ena ärm.

Fakta

Vitsippspriset:

Vitsippspriset anordnas av Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun och delas ut varje år på Alla Hjärtans dag. Första priset delades ut 1993. Många enskilda personer och föreningar har blivit tilldelade under åren. Priset ses som en uttalad uppskattning för ideellt arbete och ges ofta till människor som arbetar i det dolda.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt