Annons:

CAMPINGEN SKA RUSTAS UPP FÖR MILJONBELOPP

Erika Hammarlund och Rickard Hägglund får campingen i Hultsfred upprustad till årets säsong. Foto: Ossian Mathiasson

CAMPINGEN SKA RUSTAS UPP FÖR MILJONBELOPP

Campingen i Hultsfred har nytt namn och nya arrendatorer. Nu gör Hultsfreds kommun en storsatsning med 1,72 miljoner kronor på Hultsfred Strandcamping. 

Annons:

Från och med i år har Rickard Hägglund och Erika Hammarlund tagit över som arrendatorer av campingen i Hultsfred. 

Hultsfreds kommun har för avsikt att avsätta pengar för att utveckla campingen och campingen har uppgett att cirka 100 elplatser samt åtgärder för servicebyggnader behövs för att kunna bedriva verksamheten. Rickard och Erika har tittat över anläggningen och gjort en prioriteringslista som sträcker sig över tre år. 

Fastighetsförvaltningen har tillsammans med campingarrendatorerna kommit överens om att hantera åtgärder i två etapper för att inte påverka en pågående säsong. 

I första etappen kommer ett 80-tal campingplatser och tio ställplatser med el upprättas. Det medför att en del träd behöver fällas och nya vattenposter kommer att dras med i schaktarbetet. Det blir även en utökad parkering med tio platser samt uppmärkning av handikapparkering för allmänheten. 

Kostar 1,72 miljoner

Den äldre servicebyggnaden får nya dörrar och nytt passersystem, samma som i nya servicebyggnaden. Nya duschväggar ska monteras samt nya hushållsmaskiner ska köpas in till tvättstugan. Miljöstation och sopkärlshantering har överlåtits till ÖSK för vidare utredning.

– Det kostar en hel del att göra detta. Det är mycket grävarbeten med elen och tillsammans med servicebyggnaden så handlar det om 1 720 000 kronor. Pengar tas från befintlig budget för utvecklingsprojekt, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Varit inställda på det"

Investeringen ska ske inför årets campingssäsong och kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt föreslagna åtgärder och de uppskattade kostnaderna. 

– Vi har varit inställda på det i och med att vi tecknade ett avtal med nya campingarrendatorer. Det är ett led att förbättra förutsättningarna till att utöka besöksantalet. Maik och Antje (Rohde) fick upp besöksantalet väldigt mycket och förhoppningsvis kan vi öka ännu mer genom att få en bättre anläggning, säger Rosander. 

Den andra etappen beräknas kunna utföras tidigast hösten 2020. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt