Annons:

ALL UTBILDNING FRÅN GYMNASIET SKA SKÖTAS PÅ DISTANS

Vimmerby gymnasium är en av de skolor som stängs från och med i morgon. Foto: Pressbild

ALL UTBILDNING FRÅN GYMNASIET SKA SKÖTAS PÅ DISTANS

Alla gymnasieskolor, vuxenutbildningar och högskolor ska ge sin utbildning på distans från och med i morgon. Det rekommenderar regeringen i dag.

Annons:

Beskedet lämnades på en presskonferens i dag. Stängningen gäller inte förskolor och grundskolor i nuläget.

– Gymnasieelever (med fler) är inte i behov av omsorg på samma sätt som grundskoleelever. Deras rörelse i samhället vill vi undvika i största mån, säger Johan Carlson, vd på Folkhälsomyndigheten på presskonferensen. 

Regeringen tittar på att stänga även förskolor och skolor:

– Vi förbereder också en totalstängning av skolor och förskolor, säger statsminister Stefan Löfven. 

Utbildningsminister Anna Ekström uppmanar kommunernar att intensifiera planeringen av en eventuell stängning av all skolverksamhet: 

– Jag vill uppmana alla kommuner att lägga in en ännu högre växel i det här planeringsarbetet. Regeringen blixtbereder med riksdagens samtliga partier en helt ny lag som ger regeringen möjlighet att säkerställa omsorg för barn vars föräldrar har samhällsviktiga arbeten, om grundskolor behöver stänga. Regelverket ska inom kort vara på plats, säger hon. 

"Ett hot mot svenska samhället"

Såhär säger Stefan Löfven om det allmänna läget: 

– Sverige och hela det svenska folket står under prövning. Det sker en allmän smittspridning av coronaviruset, framförallt i Stockholmsområdet. Det är mycket viktigt att vi skyddar de äldre och riskgrupperna. Verkningarna vi ser är ett hot mot svenska samhället och ett hot mot folkhälsan. Lyd de råd som myndigheterna går ut med vad gäller hygien, resor, och var särskilt varsam vad gäller äldre och riskgrupper.

Vimmerbys barn- och utbildningschef Ola Karlsson hänvisar till ett pressmeddelande som kommer skickas ut senare under dagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt