Annons:

Nytt underlag på sista tennisplanen – ”Måste tänka framåt”

Här blir det beachvolleyplan och konstgrästennisbana. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt underlag på sista tennisplanen – ”Måste tänka framåt”

Som mest hade Hultsfred fyra grusbanor vid Hagadal. Men intresset för tennis har dalat och i vår läggs det in konsgräs på den sista tennisplanen.
– Vi vill testa det och behålla tennisen, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder.

Annons:

En tennisbana blev isbana. En padelbana. En håller på att bli beachhandbollsplan. Och på den sista läggs konstgräs – men där får tennisnäten vara kvar.

– Vi kan inte ha aktivitetsytor som står tomma och måste våga tänka nytt. Det tycker jag att vi gör. Det är ofta bevattningsförbud nuförtiden och en grusbana kräver mycket vatten. Vi har testat konstgrästennis och det är funktionellt och underhållsfritt. Vi vill testa det för att kunna behålla tennisen. Det känns mycket spännande och vi får se om det är framtiden. Vi måste tänka smart.

 Arrangerade SM

För många år sedan var tennisverksamheten i Hultsfred febril.

– Vi hade ett SM här med Järryd och Wilander och klubben hade representation i förbundet, men vi lever inte i historien, utan i utveckling. Hade vi haft en oerhört stark tennisklubb skulle vi inte ha gjort det här, men det är ingenting att hymla om. Vi vill väcka tennislivet, men det blir mer på motionsnivå och med folkhälsotänk. Vi älskar att utveckla våra anläggningar och ska inte ha tomma arenor.

Både handbollsbanan och den nya tennisbanan väntas bli klara under våren.

– Vi rår inte på vakanser, men just nu rullar det på. Konstgräset rullas ut så fort underlaget är klart. Vi ska hitta friska vägar och ett friskt tänk så länge vi kan och våra uteanläggningar är oerhört viktiga.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt