Annons:

Sommarens folkfest i Virserum ställs in: ”Väntat in i det längsta”

Sommarens upplaga av Virserums marknad ställs in på grund av det rådande läget med covid-19. Foto: Jakob Karlsson

Sommarens folkfest i Virserum ställs in: ”Väntat in i det längsta”

Den ständigt återkommande marknaden i Virserum ställs in med anledning av rådande omständigheter kring coronavirusets spridning. 

Annons:

Årets marknad skulle ha arrangerats i månadsskiftet juli-augusti och klassas som en av Sveriges största marknader med omkring 200 knallar och mellan 30 000 och 40 000 besökare på två dagar. 

– Det är såklart tråkigt men det går inte att göra något annat för tillfället med tanke på att det är förbud mot större samlingar. Vi kan inte se att man kommer släppa på det på länge. Det hjälper inte oss om de höjer upp det till 500 personer eller 1 000 personer. Det måste släppas helt och hållet för att vi ska kunna anordna marknad, säger Per-Olof Paulsson, ordförande i Virserums samhällsförening. 

"Väntat in i det längsta"

Även om marknaden är några månader bort kände inte arrangörsföreningen Virserums samhällsförening att de inte kunde vänta längre.

– Det handlar om att vi inte har kunnat skicka ut fakturor till knallar. Vi har väntat in i det längsta, det är administrativt arbete som måste göras i förväg. I nuläget vet vi inte hur många knallar som kommer finnas kvar i sommar. Vi måste också undvika att dra på oss fasta kostnader för marknaden ifall vi hade bokat på oss samma grejer som inte hade gått att avboka. En del saker gick inte att preliminärboka och då hade vi fått betala stora pengar, säger Per-Olof Paulsson.

Hur påverkas föreningen ekonomiskt av att det inte blir någon marknad?

– Vi får inga inkomster, men vi har ändå byggt upp en buffert de senaste åren så vi klarar oss. Det blir mer ansträngt ekonomiskt i föreningen men det är ingen panik för vår del. Vi driver bion i Virserum också och den stängdes ner i slutet av februari. Vi vet inte när vi kan starta upp den. 

Ställer in siktet på nästa år

Arrangören siktar i stället på att komma tillbaka med en ny upplaga nästa år. 

– Absolut, vi planerar redan för nästa år. Jag har pratat med tivolit och gjort upp att de kommer nästa år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt