Annons:

Nytt besked: Ingen stor mc-träff i sommar: ”Vansinnigt att dra hit folk

Virserums MC-klubb väljer att ställa in Dacketräffen på grund av rådande omständigheter med covid-19. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt besked: Ingen stor mc-träff i sommar: ”Vansinnigt att dra hit folk"

Coronapandemin sätter stopp för ytterligare ett stort sommararrangemang. Virserums MC-klubb meddelar att Dacketräffen, som arrangeras samma helg som marknaden,  ställs in. 

Annons:

Virserums Marknad, en av landets största marknader med uppemot 40 000 besökare, har ställt in sommarens upplaga till följd av coronapandemin. 

I samband med marknaden arrangerar Virserums MC-klubb Dacketräffen och nu kommer de med samma besked. Den populära träffen ställs in också. 

– Jag tycker att det är väldigt vettigt att ställa in som det är just nu. Att ta hit massa folk från hela Sverige – och kanske Norden och Europa om gränserna öppnas – är vansinnigt i detta läge. Det känns rätt så naturligt och vi har haft kontakt med de som ansvarar för marknaden, säger Matthias Velinder, huvudansvarig för Dacketräffen i Virserum.

"Vansinnigt att dra hit folk"

Den stora knuttefesten pågår från torsdag till söndag och brukar ha 1 500 besökare. Det var ett självklart beslut att ställa in, enligt Velinder.  

– Ja, absolut. Det känns helt vansinnigt att dra hit folk från många olika länder i dessa coronatider. Vi kan inte köra årets evenemang eftersom vi är beroende av polistillstånd och dylikt. Det var givet att ställa in men vi kommer tillbaka nästa år, säger Matthias Velinder.

Hur påverkas föreningen rent ekonomiskt?

– Det är klart att det drabbar oss ekonomiskt. Vi har ändå haft det rätt så bra i många år så vi har lagt undan en buffert. Vi kommer inte gå under utan vi har sparat pengar under lång tid. Det är dock osäkert hur det blir med vår sponsring till föreningar och sjuka barn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt