Annons:

Slakteriet brann ner till grunden – kommunen kräver svar i ägandefrågan

Det gamla slakteriet brann ner till grunden förra hösten. Det är alltjämt oklart vem som är ägare av fastigheten och kommunen vill ha svar på det. Foto: Ossian Mathiasson

Slakteriet brann ner till grunden – kommunen kräver svar i ägandefrågan

Det gamla slakteriet i Hultsfred brann ner till grunden förra hösten. Men vem äger egentligen slakteriet? Det är en obesvarad fråga som Hultsfreds kommun vill få svar på inom en snar framtid.

Annons:

Det före detta slakteriet, som ligger centralt i Hultsfreds tätort, står sedan många år tillbaka utan tillsyn och underhåll. Fastigheten har förfallit i stor utsträckning och vandalisering har förekommit. 

Totalförstördes i brand 2019

I september förra hösten totalförstördes alla byggnader på området i en omfattande brand och Hultsfreds kommun anser att det utgör en stor olägenhet. 

För över år sedan fick lantmäteriet i uppdrag av Länsstyrelsen i Kalmar län att genomföra en äganderättsutredning gällande den nu nedbrunna fastigheten. Det var på Hultsfreds kommuns begäran för att det ska kunna fastställas vem som är ägare av fastigheten. 

”KLS Livsmedel ekonomisk förening ägde fastigheten när de bedrev slakteri i lokalerna men det bolaget är likviderat sedan länge. Taxerad ägare är däremot ett företag i Västervik som är försatt i konkurs 2011. Den som senast påstår sig äga fastigheten ska, enligt uppgift, vara bosatt växelvis i Jordanien och Ukraina”, skriver kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) och kommunchefen Lars Rönnlund i ett mejl till Länsstyrelsen. 

Kräver snabba svar

Hultsfreds kommun skriver att de har kontaktat lantmäteriet vid flera tillfällen för att påskynda handläggningen med att genomföra äganderättsutredningen. 

”Men ännu har inget datum fastställts för det första sammanträdet, dit sakägarna kallas. Vi vill att Länsstyrelsen påtalar för Lantmäteriet att omgående påskynda hanteringen av äganderättsutredningen”, skriver Rosander och Rönnlund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt