Annons:

Virserums sparbank trea på smickrande lista

Gunnel Olsson Örbäck, vd på Virserums sparbank, är glad för att få förvalta ett sådant bra resultat. Foto: Privat

Virserums sparbank trea på smickrande lista

Trots att Virserums sparbank är en av landets minsta går affärerna bra. I en ny mätning ligger de trea på en lista över de mest solida bankerna. 

Annons:

I en ny mätning framgår det att Virserums sparbank är trea på listan över landets mest solida banker. 

– Det är verkligen jätteroligt men jag kan absolut inta ta åt min äran av det själv, säger Gunnel Olsson Örbäck, vd på Virserums sparbank. 

Hon menar att det är ett mångårigt arbete som ligger bakom god soliditet och hon hyllar sina företrädare. 

– Sedan är det väldigt roligt att vi får förvalta arvet och att det går så bra förstås. Vi är en av landets minsta bank men rent procentuellt ligger vi väldigt bra till med soliditeten. 

Soliditet är som en krockkudde

Soliditeten i en bank är värdefull eftersom det kan beskrivas som en krockkudde om oförutsedda situationer uppstår. Gunnel Olsson Örbäck drar parallellen till Corona och säger att man nu befinner sig i ett sådant tillstånd som man absolut inte hade kunnat förutspå. 

– Vi har tjänat pengar varje år vilket är varför vi har kunnat bygga upp banken väldigt bra. Dessutom har vi aktier i Swedbank som vi får bra utdelning på varje år. Det är från den vinsten vi får den största vinsten. 

Vissa företag går bättre än vanligt

Hon är inte orolig över att banken inte klarar av situationen med företagen i och med covid-19. 

– Det är klart att många företag lider just nu men runt oss är det inte så många företag som är uppbyggda kring turismen. Här har vi till och med företag som går bättre än vanligt. 

Hon räknar upp företag inom byggbranschen, poolbranschen och livsmedel. 

– Nu när vi inte får resa lika mycket tänker nog folk att de vill satsa på hemmet mer än tidigare. Nu har man tid till det. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt