Annons:

Banken tillbaka i nyrenoverade lokaler: ”I princip allt är nytt”

Virserums Sparbanks vd Gunnel Olsson Örbäck och ordförande David Axelsson är nöjda med renoveringen av bankens lokaler. Foto: Ossian Mathiasson

Banken tillbaka i nyrenoverade lokaler: ”I princip allt är nytt”

Efter drygt åtta månader på vift är Virserums Sparbank tillbaka i nyrenoverade och ändamålsenliga lokaler. 
– Vi tycker att vi har skapat moderna lokaler för många, många år framåt, säger Gunnel Olsson Örbäck, vd på Virserums Sparbank. 

Annons:

Den undermåliga ventilationen och de kyliga rummen är numera ett minne blott. 

Virserums Sparbanks personal och drygt 6 000 kunder kan från och med nu njuta av mer ändamålsenliga banklokaler med helt ny ventilation och en rejäl uppfräschning i form av nya väggar, tak och golv med god ljudisolering. 

– Bakgrunden till att vi har gjort denna renovering är att ventilationsanläggningen som fanns i bankens lokaler var helt slut. Det var på pass dålig ventilation i flera rum så många kunder reagerade på det. Ventilationen var verkligen tvungen att renoveras eftersom det har varit olika aggregat beroende på var i huset man är, säger Gunilla Olsson Örbäck och fortsätter:

– När vi fattade beslut om byggnationen för ett par år sedan så konstaterade vi att det blir ett så stort ingrepp att vi gör andra saker också. Utöver all ventilation så har vi åtgärdat ljudet då det hördes väldigt tydligt mellan rummen. Vi har passat på att göra ytterligare några rum för våra kunder. Jag tror att många kunder tycker att det är skönt att prata om sin ekonomi bakom stängda dörrar, säger Gunnel Olsson Örbäck. 

Under den omfattande byggprocessen, som har pågått i nästan åtta månader från augusti till april, flyttade personalen tvärs över gatan och in i gamla posthuset med hela verksamheten. 

De har varit där tills i fredags när de började flytta tillbaka alla sina grejer. 

– Vi påbörjade flytten i fredags, då fick vi till det mesta. Sedan var det full fart i morse igen, säger Gunnel Olsson Örbäck. 

"I princip allt är nytt"

Kassan har flyttats fram närmare ingången för att skapa en direktkontakt mellan personal och kund. Det har skapats ett nytt bankkontor, en ny väntplats och glaspartierna mellan rummen gör att det blir ett helt annat ljus i lokalerna.

– VI tycker att vi har skapat en modern lokal för många, många år framåt. I princip allt är nytt, golven är intakta och likaså många av väggarna. Ett nytt rum har skapats, annars är det befintliga rum. Några av rummen behövdes av ljudtekniska skäl göras om, så de är nedrivna och uppbyggda igen, säger hon och fortsätter:

– Man kan också se att vi minns varifrån vi kommer, då vi har tagit fram gamla fotografier och den gamla kassakistan från 1884 när banken började i Sockenstugan. 

Hur har tiden varit i det gamla posthuset?

– Det har gått eftersom vi visste vad vi skulle få komma tillbaka till men visst, vi satt tajt och det var mycket ljud. Jag är ändå imponerad av personalen som har stått ut. 

"Får laga efter läge"

Gunnel Olsson Örbäck vill inte kommentera vad renoveringen har kostat banken. Måndagens nyinvigning besöktes av ett 20-tal personer samtidigt som den gick att följa via bankens sociala medier. 

– Vi hade gärna gjort en brakinvigning men i dessa tider får man laga efter läge. Vi sänder därför live från vår egen ceremoni. 

Virserums Sparbank har elva anställda på daglig basis och drygt 6 000 kunder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt