Annons:

Lokal bank totalrenoveras: ”Tvungna att göra något radikalt”

Virserums Sparbank genomgår en totalrenovering som beräknas vara klar i mars nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal bank totalrenoveras: ”Tvungna att göra något radikalt”

Virserums Sparbank genomgår en totalrenovering fram till våren. Ventilationen är det stora projektet samtidigt som det görs en allmän uppfräschning.
– Vi ska vara många år till i Virserum och då måste vi ta hand om vår lokal, våra medarbetare och våra kunder, säger Gunnel Olsson Örbäck, vd på Virserums Sparbank.

Annons:

Banklokalen i Virserum kommer renoveras under hösten, vintern och våren på grund av att ventilationsanläggningen har gjort sitt och måste bytas ut. 

– Det har varit ett bekymmer under många år. Funktionen har med åren blivit dålig då det är ojämn lufttillförsel. Kyla och värme har varit ojämn i olika rum och i olika delar av lokalen. På vissa ställen har man inte haft någon luft alls så vi har kommit till vägs ände. Vi var tvungna att göra ett radikalt grepp, säger Gunnel Olsson Örbäck. 

Flytt till gamla Posten-lokalen

Även om ventilationen har gått igenom regelbundna servicekontroller så har det inte räckt till. 

– Renoveringen har diskuterats fram och tillbaka under flera år, även före min tid. Många kunder har efter ett möte på en timme kommit ut och kippat efter andan. Vi gör det för kundernas och medarbetarnas skull, säger Olsson Örbäck, som har varit vd sedan två och ett halvt år tillbaka. 

I samband med ventilationsarbetet passar den lokala banken i Virserum på att fräscha upp kund- och arbetsutrymmen. 

– Vi fick en uppdaterad tidsbild om att vi kunde vara tillbaka först i mars, det är många moment som ska till och då passar vi på att göra en allmän uppfräschning av övriga ytor. Även om vi har haft fräscha ytor så blir grejer slitet, vi gör om allt, säger hon. 

Under det omfattande renoveringsarbetet har sparbanken tillfälligt flyttat sin verksamhet över gatan till den gamla Posten-lokalen. 

– I och med det kan byggarna jobba överallt samtidigt, i annat fall hade vi varit tvungna att flytta ihop i olika avdelningar och hoppa omkring i lokalen. Det hade varit jobbigt för byggarna och för oss.

"Duckar för den frågan"

Nu sitter personalen lite trängre och har inte så många rum att sitta i men hon tycker att de har fått ihop det bra utifrån förutsättningarna. 

– Vi vet att vi går tillbaka till något bättre och då klarar man rätt mycket. Vi ska vara många år till i Virserum och då måste vi ta hand om vår lokal, våra medarbetare och våra kunder. När de väl kommer till oss så ska de mötas av en bra miljö. 

Vad kostar renoveringen?

– Många frågar mig om det men jag duckar för den frågan. Det är givetvis en stor ekonomisk satsning och vi har budget för det. Vi låter inte pengarna rinna iväg utan styrelsen har fokus på budgeten och koll på vad byggarna gör med löpande avstämningar.

Virserums Sparbank har elva anställda på daglig basis och drygt 7 000 kunder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt