Annons:

Klassiska evenemanget blir av – flera aktiviteter tas bort

Lönnebergaveckan blir av trots coronakrisen. Auktionen, som förra året lockade runt 200 personer i hembygdsgården, är en av flera aktiviteter som ställs in. Bilden är från förra årets upplaga. Foto: Lotta Eliasson

Klassiska evenemanget blir av – flera aktiviteter tas bort

Sommarens upplaga av Lönnebergaveckan blir av trots coronakrisen. Flera programpunkter med risk för smittspridning har dock plockats bort. 

Annons:

Under våren och sommaren har många evenemang blivit inställda med risken för spridning av coronaviruset. 

Sommarens upplaga av Lönnebergaveckan, som arrangeras under åtta dagar mellan 19 och 26 juli, arrangeras men det blir inte som vanligt då flera aktiviteter har ställts in. 

– Vävstugans hantverksutställning i församlingshemmet återkommer nästa år. De som är engagerade i vävstugan är över 70 år och många av besökarna är över 70 år så det går inte. I år är det dessutom 50 år sedan vävstugan startade och nästa år blir det 50-årsfirande, säger arrangören Gunilla Aronsson och fortsätter:

– Man vill inte riskera hälsan för någon, det är bara så. Vi får finna oss i det och hoppas att pandemin går över och att vi kan komma tillbaka nästa med deras utställning. 

Flera aktiviteter ställs in

Den årligt återkommande konserten i kyrkan, Lasse Oscarssons populära auktion och PRO:s program är exempel på aktiviteter som har ställts in. 

– De kvarvarande aktiviteterna är sådana som inte lockar mer än 50 personer samtidigt som det sker utomhus. Tisdagens auktion vid hembygdsgården har ersatts med en konst- och hantverksutställning och besökarna har möjlighet att köpa det som ställs ut, säger Aronsson.

"Som en hemvändarvecka"

Lönnebergaveckan är en gammal tradition som lever vidare trots att den blir något annorlunda denna sommar. 
Programmet innehåller bland annat öppen kyrka vid fyra tillfällen, nåltovning, skytte, bakluckeloppis, tips- och bingopromenad och traktorrally. Lasse Oscarsson visar på lördagen gamla bilder i biosalongen i Silverdalens Folkets hus under rubriken ”Vi minns gamla Silverdalen”.

– Lönnebergaveckan har blivit en tradition och det är som en hemvändarvecka med många besökare. Vi tar hänsyn till de rekommendationer som finns. 

Arrangörer är Svenska kyrkan, Hultsfreds kommun samt företag och föreningar i Silverdalen och Lönneberga med omnejd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt