Annons:

I en öppet brev till kommunstyrelsen i Hultsfred kritiserar expolitikern Göran Berglund kommunen för att man ännu inte har fått ner de, som han anser, "olagliga" 30-skyltarna i Virserum. Foto: MostPhotos

Berglund ryter till om "olagliga" 30-skyltar i Virserum

I ett öppet brev till kommunstyrelsen i Hultsfred påtalar den före detta Virserums-politikern Göran Berglund att han tycker det är hög tid att ”ta ner de olagliga 30-skyltarna i Virserum”.

Annons:

Trafiknämnden i Hultsfreds kommun beslutade tidigare i år att sänka maxhastigheten på de kommunala gatorna i Virserum från 50 till 30 kilometer i timmen. Sagt och gjort, så skedde.

Detta gjorde dock att det tog skruv hos många Virserumsbor. Före detta politikern Göran Berglund överklagade beslutet till länsstyrelsen, där han också fick rätt och nämndens beslut hävdes.

Skyltarna fortfarande kvar 

30-skyltarna sitter dock fortfarande kvar, vilket upprör Göran Berglund. I ett öppet brev ställt till kommunstyrelsen skriver han bland annat följande:

”Länsstyrelsens beslut kom den 3 juni, för en och en halv månad sedan. Och inget har hänt. Eftersom kommunens beslut olagligförklarades gäller den tidigare hastigheten, 50 km i tim.
Det är ju olyckligt om en kommun struntar i vad som beslutats av domstol, länsstyrelse el dyl. Dåligt föredöme! Svälj prestigen, gör om och gör rätt!
I semestertider kanske kommunen har svårt hinna med? Det räcker förstås till att börja med att montera ner själva 30-tavlorna. Stolpar och fundament kan man ju ta bort lite av och till.”

Krävs nytt beslut i nämnden 

Jens Karlsson är avdelningschef på gata och park på Hultsfreds kommun, och han menar att det krävs ett nytt beslut i trafiknämnden innan skyltarna kan bytas ut och hastighetsbegränsningen ändras tillbaka till 50. Detta sedan man haft en avstämning med länsstyrelsen.

– Vi har kommit överens om att skyltarna kan vara kvar till efter ett extra sammanträde i trafiknämnden. Eftersom det gamla beslutet om hastighetsbegränsning hävdes i samband med beslutet om 30-begränsningen så måste det till ett nytt beslut innan skyltarna kan bytas ut, säger han till Vimmerby Tidning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt