Annons:

Winglycke skapar nya mord i Vimmerby – den här gången i baltider

Michaela Winglycke är klar med en tredje deckare som utspelar sig i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Winglycke skapar nya mord i Vimmerby – den här gången i baltider

Ett mord sker bland glada studenter i baltider i självaste Källängsparken. Det är upplagt för spänning när Michaela Winglyckes tredje deckare utspelar sig i Vimmerby. 
– Den här har krävt mer research av mig, säger hon.

Annons:

Att det sker ett mord i Vimmerby hör inte till vanligheterna. Åtminstone inte i verkligheten. Men i Michaela Winglyckes fantasi är det inte slut på ond bråd död i staden.

Efter debutromanen "Jag tvivlar på ditt ord" och uppföljaren "Allt som är rätt och rent" är det nu dags för den tredje delen. Men någon titel har hon ännu ine satt på boken. 

– Jag har inga specifika detaljer alls än, inga datum eller så. Det som är mest aktuellt just nu är att min andra bok släpps som ljudbok nu i oktober. Den nya boken har jag jobbat med nu i sommar när jag har varit hemma och den är inskickad till förlaget. Jag är inte helt hundra på om den kommer ges ut som pappersbok eller om det blir ljudbok direkt. Jag gillar verkligen konceptet med ljudbok, säger Michaela Winglycke.

Hon säger att de som lyssnar på en bok är mer kräsna än andra. 

– Det är många aspekter att tänka på. Många förväntar sig att det ska vara samma inläsare till alla böcker i en serie och ljudbokslyssnare vill gärna ha ut en serie snabbare. Man vill kunna lyssna på en ny ganska fort och det blir också en press. 

Mord i baltider

Den tredje boken inleds med en vacker majdag när det vankas bal i Vimmerby. Det sedvanliga minglet i Källängsparken får dock en oväntad utveckling när en människa skjuts ihjäl på nära håll.

– Det blir dramatiskt med allt folk i Källängsparken och temat för boken är vårdnadstvister. Mammor och pappor som bråkar om sina barn efter en separation. Här är det mycket fokus utifrån pappans perspektiv och det är något som jag känner är ganska aktuellt i samhället. 

Just den här deckaren har varit den svåraste för Michaela Winglycke, som ursprungligen är från Mariannelund, att skriva.

– Den här har krävt mer av mig i form av research och noggrannhet. Den har lite inslag av en rättegångsprocess, då det är en juridisk process mellan föräldrarna. Eftersom jag jobbar på en advokatbyrå till vardags har jag haft bra människor att fråga. Det är en spegling av något som sker i verkligheten. 

"Är en idyll"

Hon är glad över all respons har fått på sina två inledande böcker hitills.

– Många är tacksamma för att man skriver om Vimmerby och det är ganska tacksamt för mig att skriva om en mindre ort så också. Men genom ljudböcker når man också ut bredare och till en skara som jag nog inte trodde var möjlig innan. Många uppskattar att läsa om idyller och Vimmerby är en idyll. Det är den här mysiga känslan, vackra och gamla hus och Astrid Lindgren. Därför tycker man nog att det är kul att läsa om det. 

Blir du igenkänd nu när du kommer hem?

– Nej, det tror jag inte. Kommer jag hem är det nog mest i Mariannelund jag blir igenkänd. Jag kommer mest hem till Vimmerby och ibland kommer någon fram och säger att de har läst. Men det kanske är många som inte känner igen ansiktet. 

Kommer det ske fler mord i Vimmerby?

– Det hoppas jag. Det finns mer att ta av. Min ljudbok som släpptes i våras har tagits emot jättebra. Många tycker att det är kul att läsa om mindre orter och polisutredningar. Jag ångrar inte att jag gjorde så här utan vill gärna fortsätta med Vimmerby och närområdet.

Börjar skriva på kvällarna snart igen

Hon vill dock inte kalla sig etablerad.

– Det är jättesvårt att slå sig fram som författare, men jag har fått ett helt annat självförtroende efter ljudboken. Man får svart på vitt att folk lyssnar och gillar det. Jag har kunnat se att man lyssnar hela sommaren och den responsen får säkert de stora författarna av pappersböckerna, men det här är mitt sätt att få veta det. 

Har du en fjärde bok på gång?

– Nej, den tredje blev klar precis. Men så fort jag kommit igång med studierna så börjar jag på kvällarna igen, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt