Annons:

Politiker skärper tonen kring sopkaoset – efter uteblivna svar

Tommy Rälg, längst till vänster, från norra S-föreningen i Hultsfred skärper tonen kring sopkaoset på återvinningsstationerna i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Politiker skärper tonen kring sopkaoset – efter uteblivna svar

Nedskräpningen vid återvinningsstationen på Nytorpsvägen i Hultsfred är ett varaktigt problem. Socialdemokraten Tommy Rälg skärper tonen i en fråga till kommunalrådet Lars Rosander. 

Annons:

För drygt ett år sedan ställde den norra socialdemokratiska föreningen i Hultsfred en fråga till Östra Smålands kommunalteknikförbund för att få svar på hur sopkaoset vid återvinningsstationerna, framför allt vid den på Nytorpsvägen i Hultsfred, ska minska. 

"Krävs en snabb översyn"

Socialdemokraterna anser att den undanskymda återvinningsstationen på Nytorpsvägen behöver belysning och gav förslag på ny uppställningsplats i Hultsfred. Det handlar om att flytta återvinningsstationen vid Nytorpsvägen till parkeringen vid Hultsfredshus. 

”Svaret vi fick var att det pågår ett arbete och översyn av återvinningsstationerna och att man var medveten om problemet med nedskräpning. Nu har det gått drygt ett år och inget har hänt. Nästan varje vecka ser det fortfarande bedrövligt ut vid Nytorpsvägen. Nu krävs det en snabb översyn där man även ser över platser och belysning”, skriver Tommy Rälg (S) i ett brev till kommunkansliet. 

Han frågar kommunalrådet Lars Rosander (C) hur lång tid det ska ta innan det händer något och om det är dags att stänga ner/flytta återvinningsstationerna som inte funkar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt