Annons:

Parti tycker att mer kan göras vid offentlig upphandling

Tomas Söreling och Rosie Folkesson skriver en motion om social hänsyn vid offentlig upphandling. Foto: Ossian Mathiasson

Parti tycker att mer kan göras vid offentlig upphandling

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun lyfter social hänsyn vid offentlig upphandling i en nyväckt motion till kommunfullmäktige. 

Annons:

Socialdemokraterna vill ta reda på vad Hultsfreds kommun gör när det gäller social hänsyn vid offentlig upphandling och vad de kan göra mer. 

Enligt motionsställarna Rosie Folkesson och Tomas Söreling innebär social hänsyn ett stort ansvar och att flera områden är berörda. De pekar på arbetsrättsliga villkor, arbetsmiljö, sysselsättningsmöjligheter, socialt företagande, främjande av lika rättigheter och möjligheter, tillgänglighet, rättvis handel och barns rättigheter.

”Som framgår av ovanstående så har vi ett stort ansvar och visst görs en del men vi kan göra mer”, skriver S-politikerna Tomas Söreling och Rosie Folkesson, som har skrivit under motionen. 

De vill att kommunstyrelsen får i uppdrag att ta fram och återkomma med förslag på hur Hultsfreds kommun kan bli bättre på samtliga områden som innebär att man tar hänsyn till nämnda områden vid upphandling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt