Annons:

Torghandeln är tillbaka i Hultsfred: ”Satsningen har fallit väl ut”

Efter flera år utan torghandel i Hultsfred har Jenny Nilsson och Hultsfred Handel dragit igång det på nytt. Foto: Privat

Torghandeln är tillbaka i Hultsfred: ”Satsningen har fallit väl ut”

Hultsfred Handel med Jenny Nilsson i spetsen har väckt liv i centrala Hultsfred på fredagar. Konceptet medt torghandel lockar många besökare och försäljare. 
– Satsningen har fallit väl ut, säger Jenny Nilsson. 

Annons:

Det har inte funnits någon torghandel i centrala Hultsfred på flera år. Nu har Jenny Nilsson från klädbutiken Zaags dragit igång torghandeln tillsammans med Hultsfred Handel. 

– Det har fallit väl ut, det måste jag säga. De som har varit här har fått sälja sina produkter så ryktet har spridit sig om att det är bra försäljning i Hultsfred. Det är Hultsfred Handel som ansvarar för torghandeln men jag har tagit initiativet och använt mina kontakter för att försöka få igång det, säger Jenny Nilsson.

"Ska behålla året om"

Efter några lyckade fredagar med torghandel är tanken att satsningen ska bli permanent under framför allt vår, sommar och höst.

– Det är en satsning som jag tänker att vi ska behålla året om, kanske färre tillfällen på vintern men på vår, höst och sommar så ska det köras fullt ut. Vi vet inte hur det blir nästa år med tanke på coronapandemin. Om restriktionerna lättas så kan vi ta emot fler knallar.

"Bra för handeln i Hulsfred"

På fredag är dags för ytterligare en torghandel i centrala Hultsfred.

– På fredag kommer det finns bland annat naturgodis, frukt, kokosbollar, skinka, salami och korvar. Det blir fem försäljare, kanske fler. Runt fem försäljare är ganska bra och vi har lyckats med det varje fredag, säger Jenny Nilsson. 

Vad ser du för fördelar med att torghandeln är tillbaka i Hultsfred?

– Jag tror att det är bra för handeln i Hultsfred. Det drar folk till Hultsfred och kommer det ut folk i Hultsfred så drar butikerna nytta av det. De senaste fredagarna har det varit mycket mer att göra för butikerna så satsningen har fallit väl ut, säger hon och fortsätter:

– Tanken är att utbudet ska variera mellan de olika tillfällena och det hade varit kul att få hit någon som säljer blommor, frukt och grönsaker. Man får jättegärna anmäla sig till oss om man vill sälja något, det kan vara alltifrån föreningar till Rekoringar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt