Annons:

NYA ÅTGÄRDER VÄNTAR PÅ HAGADAL – SEXSIFFRIGT BELOPP OMFÖRDELAS

Den ständigt pågående upprustningen av Hagadal i Hultsfred fortsätter med brandförebyggande åtgärder. Foto: Ossian Mathiasson

NYA ÅTGÄRDER VÄNTAR PÅ HAGADAL – SEXSIFFRIGT BELOPP OMFÖRDELAS

Ventilationsarbetet på Vena skola skjuts fram till sommaren 2021. Det gör att 900 000 kronor omfördelas till åtgärder på Hagadal. 
– Det rör sig om brandförebyggande åtgärder, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Över tio år beräknas investeringskostnaden för Hagadal, vars anläggning är från 1976, uppgå till 30 miljoner kronor. 

Under den senaste månaden har simhallen hållit stängt i två omgångar för att genomföra upprustningar och renoveringar. Senast tvingades Hagadal stänga två bassänger, mellanbassängen och Trollgölen, på grund av kakelsprickningar. 

Ventilationsarbete i Vena skjuts fram

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde fick politikerna en beskrivning av underhållsbehovet under den kommande tioårsperioden. Nu har de fattat beslut om att omfördela 900 kronor när det gäller brandförebyggande åtgärder med utrymningsvägar, branddörrar och komplettering av nödbelysning.

– Det är åtgärder som vi vill köra igång med och vår ramavtalsentreprenör får uppdraget, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det planerade ventilationsarbetet på Vena skola blir inte gjort förrän sommaren 2021 så 900 000 kronor av den totala kostnaden på 4,1 miljoner kronor omfördelas till Hagadal. 

– I och med att arbetet skjuts fram till nästa sommar så kan vi använda pengarna till åtgärderna på Hagadal när det gäller brandsäkerheten. Det är inte så att investeringen med ventilationen på Vena skola uteblir. Jobbet görs nästa sommar när skolan är stängd, säger Lars Rosander. 

Klart före årets slut

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) berättar att arbetet på Hagadal ska vara klart före årsskiftet. 

– Tanken är att det ska utföras så fort som möjligt under hösten för att det ska vara klart på den här sidan årsskiftet. Det är positivt att man ser över säkerhetsrutinerna och kollar vad som behövs. Det har gjorts en besiktning med hänvisning till brand och riskanalys, säger Tomas Söreling. 

Lars Rosander (C) igen: 

– Brandskyddsreglerna har skärpts sedan simhallen byggdes på slutet av 70-talet. Det har kommit nya regler som man ser över. Då behöver det ske uppdateringar för att öka säkerheten. När det gäller andra renoveringar som finns med i utredningen så får vi lägga ut en plan på tio år. Vi har budgetberedning som pågår så vi får lägga in en underhållspost framöver.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt