Annons:

  • Från hemlös till prisad föreläsare – han höll värdefull föreläsning i Hultsfred

    Pelle Sandstrak lever med tourettes syndrom och kom till Valhall i Hultsfred för att dela med sig av kunskap och tips Foto: Ossian Mathiasson

  • Från hemlös till prisad föreläsare – han höll värdefull föreläsning i Hultsfred

Från hemlös till prisad föreläsare – han höll värdefull föreläsning i Hultsfred

Pelle Sandstrak besökte nyligen Hultsfred för en föreläsning. Personalen på Framsteget i Hultsfreds kommun har fått en inblick i hur det är att leva med tourettes syndrom. 

Annons:

Förra veckan arrangerade personalen på intraprenaden Framsteget, en ekonomisk enhet under socialnämnden, en föreläsning med Pelle Sandstark. Den prisbelönte föreläsaren kom till Hultsfred och talade om sitt liv med tourettes syndrom, något som verkligen har gett honom perspektiv, och redde ut begrepp som ”normal” och onormal”. Han ställde sig frågor om hur man bemöter det ovanliga och vem tror sig vara normal 

– Det är vi från Framsteget som har sökt upp och bett honom att komma till Hultsfred och hålla en föreläsning. Meningen var att det skulle vara många fler besökare när vi hade tänkt ha den för ett halvår sedan men det gick inte på grund av pandemin. Då flyttade vi fram föreställningen i hopp om att kunna ha fler besökare. Det gick inte nu heller så den var streamad för de som ville titta hemma, säger Eva-Britt Aronsson, undersköterska på Framsteget. 

"Vill få en ökad förståelse"

Drygt 25 personer befann sig i Valhalls biosalong för att lyssna på Pelle Sandstraks inlevelserika historier och resa från uteliggare och hemlös i Norge på 80-talet till firad föreläsare och författare. 

– Tanken med föreläsningen är att vi ska få en ökad förståelse för hur det är att leva med tourettes syndrom. Det kan vara något som vi stöter på inom vårt jobb. Att ta del av erfarenheter och historier från en person som själv har det är viktigt. Vi kan få träffa på personer med det funktionshindret i vårt jobb, säger Eva-Britt Aronsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt