Annons:

Kommunens sökområde för företagsetableringar har minskat

Hultsfreds kommun vill få företag att etablera sig på fastigheten "Batteriet" och söker numera efter företag på närmare håll. Foto: Hultsfreds kommun

Kommunens sökområde för företagsetableringar har minskat

Hultsfreds kommun jobbar på med företagsetableringar till fastigheten ”Batteriet”. För att hitta rätt har sökområdet skalats ner en aning.
– Området har krympt, säger oppositionsrådet Tomas Söreling. 

Annons:

Marknadsföringen av den färdigsanerade industrimarken på fastigheten ”Batteriet” i centrala Hultsfred kom igång på allvar under hösten. 

"Handfull intresserade företag"

Hultsfreds kommun bearbetar tänkbara företag inom logistik, transport och E-handel och kollar om de vill etablera sig på området. 

– Utvecklingschefen Lars Gjörloff och Joakim Ljungqvist, som är anlitad när det gäller att bearbeta marknaden i jakt på etableringar på området, jobbar med det. Inriktningen är logistikföretag, det är där man har definierat att det finns störst möjlighet till framgång, säger Lars Rosander. 

Det finns ett antal företag som har visat intresse och som man har träffat och ska träffa för att diskutera frågan. 

– Marknadsföringen skulle ha kommit igång i mars månad men på grund av coronapandemin blev det en paus. Man har kommit igång mer med bearbetning av kontakterna och det finns en handfull intresserade företag så här långt, säger Rosander. 

Sökområdet har krympt

Gjörloff och Ljungqvist har ofta nämnt att fastigheten är attraktiv då 6,5 miljoner kunder nås på fyra timmar. Det är cirka 30 mil till Stockholm, Göteborg och Malmö och tio mil till Växjö, Kalmar och Linköping. 

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde sa oppositionsrådet Tomas Söreling att sökområdet för att hitta företag blir allt mindre. 

– Tidigare har man tittat på företag i Stockholm, Göteborg och Malmö och nu har man krympt området. Det är kanske lite mer intressant att bearbeta företag i Linköping, Norrköping, Jönköping och Växjö, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt