Annons:

  • Elisabeth Wolmeryd tillsammans med sonen Leyton. På måndag öppnar den nya butiken.

NY BUTIK ÖPPNAR I CENTRUM – HEMLIGHETSMAKERIET ÄR ÖVER

Inom kort öppnar en ny butik i centrala Vimmerby. Och nu är hemlighetsmakeriet över. Det är Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson som öppnar "Till dej".
– Vi är taggade till tusen, säger Elisabeth.

Annons:

Ett nytt konto dök för en tid sedan upp på sociala medier. Då stod det också klart att en ny klädbutik var på gång i centrum – men ägarna ville hålla allt hemligt.

Nu är de redo att släppa nyheten. 

Det handlar om Vimmerby Camping-ägarna Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson, som ska öppna klädbutik riktade till dam och barn i Hälsokrafts tidigare lokaler i Vimmerby. 

– Vi ville göra en liten grej av allt och skoja till det lite. Det är mest Hampus som gillar att spexa lite, säger Elisabeth Wolmeryd. 

– Vi ville få en hype kring att något nytt händer i stan. Det är inte varje dag en ny klädbutik öppnar och på sociala medier har vi fått ett väldigt bra gensvar. 

Hur många har lyckats avslöja er?

– Det är faktiskt ganska många, i vår bekantskapskrets i alla fall. De senaste dagarna tror jag att folk har börjat förstå. Vi har avslöjat oss lite de senaste dagarna, säger Elisabeth Wolmeryd.

"Hoppas på grym december"

Att Vimmerby Camping haft ett väldigt tufft år med den rådande coronapandemin och nedstängningen av ALV är vida omskrivet. Ändå väljer de att satsa på ett ytterligare ben att stå på nu. 

– Det har varit ett tufft år och ett vanligt år hade vi byggt om och ordnat med campingen nu. Men vi kan inte bara sitta stilla, så vi fick tänka om och tänka nytt. Vi är taggade till tusen. Det ska bli så roligt och att kastas rakt in i julhandeln är roligt, säger Elisabeth, som jobbat i butik i tio år tidigare: 

– Det ska bli kul att få den möjligheten igen och göra något annat i några månader. Jag hoppas att julhandeln tar fart och att vi får en grym december. Det känns som det här lite ny energi i Vimmerby nu med Stuneks som nyöppnar och likaså Hälsokost och så kommer ett sushiställe. Det är roligt att det är så mycket som händer. 

Hur reagerade ni när det kom uppmaningar om att undvika handeln från regeringen?

– När det här kom om att man bara fick vara åtta var vi nästa inne på att avsluta allting. Men lika snabbt kom vi fram till att vi kör. Jag kommer ha öppet butiken mellan 13 och 18 och vill någon komma hit och vara själv i butiken, så kan man förboka. 

Tankarna om butik har funnits länge

Tankarna på att starta en butik har funnits med länge hos entreprenörparet.

– I januari 2019 spånade vi på att ha en butik vid Nossen på campingen, och det är inte för sent för det. Men när vi fick nys om den här lokalen, som kanske har stans bästa läge, började hjärnan snurra, säger Hampus Thorstensson. 

– Utöver läget är den väldigt bra storleksmässigt. Vi vill inte ha större, utan det här lite mindre och mysiga. Ännu mindre än så här skulle vara svårt också. Det måste vara tillräckligt stort för att kunna ha ett visst sortiment.

Butiken kommer innehålla både barn- och damkläder.

– Det här med barn är helt nytt för mig, men vi känner att vi breddar stans sortiment med det också. Det behövs mer kläder i stan och vi vill fylla ett tomrum, inte skapa konkurrens. Kommentarerna och meddelandena vi har fått har varit uteslutande positiva. Folk verkar jätteglada, säger de båda.

– Geggamoja, som vi jobbar med, vet folk vad det är och de vet att det är bra saker. Jag tror att det är efterfrågat. 

Tanken är att butiken ska öppna redan på måndag.

– Jag hoppas vi hinner det, säger Elisabeth och fortsätter:

– Det lutar åt det och vi vill öppna så fort som möjligt. Det ska vi väldigt kul att äntligen få köra igång och vi hoppas på en toppendecember.

"Gör det för stan"

Några tankar på nätbutik finns inte i det här inledande skedet. Möjligheten finns dock att beställa hemifrån – och få leverans av de inhandlande kläderna hem.

– Jag gillar det här personliga. Man ska kunna känna på kläderna och prova sig fram. En webshop är så långt från det jag själv gillar. 

I början kommer det endast vara Elisabeth som jobbar med butiken.

– Tanken var att vi skulle vara två, men så kom det här med restriktionerna och vi bestämde oss för att ha lite andra öppettider. Jag kör själv, men förhoppningsvis kan det bli två till tre anställda på sikt. Vi gillar att skapa kollegor. 

Butiken kommer heta Till dej och det är en associationslek, berättar Hampus.

– Vi gör det inte bra för oss, utan mycket för stan också. Det är lite inspiration från Vimmerby Tillsammans. Det är otroligt kul att se hur man har hjälpt varandra under pandemin. Det är coolt att se hur många som är lokalpatrioter och stolta Vimmerbybor. När ALV stängde ned, så det var hela Vimmerbys sak. Det är riktig lokalpatriotism, att ingen ska komma hit och trampa på vår tröskel. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt