Annons:

Flera år gammal motion ser ut att förverkligas: ”Ingen stor investering”

Hultsfreds Bostäder undersöker möjligheten att anlägga en hundrastgård i Stålhagen efter att de fem huskropparna har jämnats med marken. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Flera år gammal motion ser ut att förverkligas: ”Ingen stor investering”

Hundrastgård i kommunal regi i Stålhagen? Det ser ut att bli verklighet.
– Hultsfreds Bostäder tittar på att skapa en hundrastgård i Stålhagen när flera byggnader rivs, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Östra Smålands kommunalteknikförbund har tidigare avslagit socialdemokraten Eva Svedbergs tre år gamla motion om en hundrastgård i Hultsfred. 

På ett av kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträden i höstas öppnade det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds Bostäder upp för att placera en hundrastgård i Stålhagen. 

Det mesta talar nu för att det blir verklighet när fem huskroppar ska rivas i bostadsområdet. 

– Hultsfreds Bostäder kommer undersöka möjlighet att anlägga en hundrastgård i Stålhagen i samband med att omdaningen av området ska göras. De ska iordningställa området och göra något trevligt, då kan det vara lämpligt med en hundrastgård. Hultsfreds Bostäder tar med sig uppdraget, säger Lars Rosander (C). 

"Vidmakthålla ett trevligt område"

De fem huskropparna står alltjämt kvar och Hultsfreds Bostäder har inte detaljplanerat hur området ska se ut efter rivningen. 

– När vi river och gör om ett helt område för så stora pengar så utgår jag från att hundrastgården blir av. Det är ingen stor investering utan handlar i huvudsak om stängsel på en tomt. Det finns däremot inget beslut. 

Kommer det bli något mer i området?

– Ja, vi har till exempel pratat om odlingslotter och lite annat. Det måste bli ett snyggt avslut på de husgrunderna så området blir attraktivt. Vi har fått pengar från Boverket och utvecklat området med lekpark så det gäller att vidmakthålla att det blir ett snyggt och trevligt område. 

Det är fortfarande oklart när de fem huskropparna ska rivas i Stålhagen. 

– Jag har inget datum. Det ska ut på upphandling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt