Annons:

Caféets öppning dröjer – bygglovet är inte färdigt än

Det är alltjämt oklart när La Vida Café kommer öppna på Bryggerigatan i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Caféets öppning dröjer – bygglovet är inte färdigt än

La Vida Café, det nya caféet på Bryggerigatan i Hultsfred, håller alltjämt stängt på grund av att bygglovet inte är färdigt än. 
– Vi kanske kan öppna om någon månad, eller lite mer, säger Adam Njem. 

Annons:

Adam och Rowaida Njem var redo att öppna café och restaurang på Bryggerigatan i Hultsfred i december när allt vändes upp och ner via ett samtal.

Med mindre än ett dygn kvar till öppning ringde Hultsfreds kommun och sa att de inte hade ansökt om bygglov. 

”När vi tog över lokalen så gick vi till kommunen och frågade om det behövdes bygglov eller inte. De sa att det inte behövdes för att vi varken skulle bygga eller riva något”, sa Adam Njem till DH då. 

Bygglovet är inte färdigt än

Bygglovsansökan lämnades in kort därpå och måste bli komplett med alla handlingar innan de kan få beslut om bygglov. Arbetet pågår och caféet har inte haft öppet än. 

– Vi har inte öppnat än. Just nu väntar vi på att ventilationen ska bli helt klar innan vi kan öppna. Vi kanske kan öppna om någon månad, eller lite mer, säger Adam Njem och fortsätter: 

– Först sa kommunen att vi kunde öppna och att det inte behövdes något bygglov, sedan sa de att vi var tvungna att ansöka om bygglov. Det tar lång tid, tio till tolv veckor. Vi väntar på att ventilationen ska bli klar. Jag hoppas att allt blir klart inom en månad. 

Dagens Hultsfred har upprepade gånger försökt nå Klas Svensson, avdelningschef för plan- och byggnadsavdelningen, utan framgång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt