Annons:

Ny säsong av Amandas hyllade podd:

Nu är den 15:e säsongen av Amanda Karlssons podd på gång. Foto: Privat

Ny säsong av Amandas hyllade podd: "Då hade jag skrattat"

Det började som ett skolarbete. Nu kommer snart ännu en säsong av Mordpodden.
– Jag hade nog skrattat om någon då sagt att vi skulle göra 15 säsonger, säger Amanda Karlsson, som är ena halvan av podden.

Annons:

Det har snart gått fem år sedan Mordpodden startades som ett skolprojekt av vännerna Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin. Amanda Karlsson, ursprungligen från Vimmerby, ser fram emot ännu en säsong av den populära podden.

Hittills har 14 säsonger producerats och totalt har det blivit över 100 avsnitt totalt. 

– Vi hade inte planerat för fler säsonger än den som gjordes i skolan. Jag hade nog skrattat om någon då sagt att vi skulle göra 15, säger Amanda Karlsson.

Men nu är den 15:e säsongen på gång och första avsnittet släpps någon gång i mars. Det är inte helt spikat vilket datum ännu, men klart är att det blir sex nya avsnitt av Mordpodden.

– Det blir en blandad säsong där vi fokuserar på fall som lyssnarna har önskat. Vi får dagligen in tips och önskemål. Jag ser fram emot den nya säsongen. Jag har bland annat intervjuat en av överlevarna från Diskoteksbranden i Göteborg och det känns som en stor ära att få förmedla hans historia. 

Har det blivit enklare eller svårare för er när det gäller både arbetssätt och procedur samt möjligheten att nå ut i bruset?

– Både och. Enklare i den bemärkelsen att vi fått in rutin på själva arbetsprocessen. Men svårare när det kommer till att hitta fall. Det kommer nya poddar hela tiden så konkurrensen om lyssnarna blir självklart större och större. Men vi har haft en trogen lyssnarskara sedan start som hittills verkar vilja fortsätta följa vårt arbete. Det kommer jag aldrig ta för givet utan jag är lika tacksam varje gång vi tittar på vår lyssnarstatistik. 

Det är redan nu klart att Mordpodden kommer fortsätta i minst tre år till. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt