Annons:

Padelsatsning i Hultsfred kan gå i stöpet – här är orsaken

Leif Sörensens padelsatsning i Hultsfred kan gå i stöpet. Foto: Simon Henriksson

Padelsatsning i Hultsfred kan gå i stöpet – här är orsaken

Ännu en padelsatsning i Hultsfred kan gå i stöpet. Leif Sörensen har planerat för tre till fyra banor – men hela projektet kan ställas in.
– Det har stött på patrull, säger han.

Annons:

I oktober förra året avslöjade Leif Sörensen att han via sitt företag Ancott Fastighetsbolag AB, med säte i Västervik, planerade för en ny padelhall i Hultsfred. 

Företaget var först ut att renovera en tomt på det sanerade Vartaområdet.

– Vi har ganska långt gångna planer på en padelhall. Inom familjen har vi kunnandet vad gäller själva inredningen av padelbanorna då en av familjemedlemmarna jobbar med just padelinredningar. Det betyder att vi i egen regi kan hålla i projektet, sa Leif Sörensen vid den tidpunkten. 

Planen var då var att börja bygga framåt våren 2021. Nu kan projektet emellertid gå i stöpet.

– Vi vill ju bygga en padelhall, men har stött på patrull. Vi vill att det ska vara fullhöjd och vi behöver bygga 9,5 meter i tak, det är en förutsättning. Det får vara åtta meter säger man och vi får inte tillstånd att bygga som det ser ut nu, säger Sörensen.

Helt har han inte gett upp hoppet.

– Frågan är också huruvida man får bygga en padelhall på ett industriområde. Skillnaden mot Hultsfredshusområdet är att det blir cykelbanor och belysta vägar här. Det finns inget som säger antingen eller, utan miljö- och bygg måste göra en egen bedömning. Vi hoppas få svar inom 14 dagar.

"Tycker vi ska göra det"

Även om inte padelhallen blir av är det sannolikt att Ancott går vidare med sina tankar på industri-, hanterk- och lagerlokaler. Liknande projekt har man i både Vimmerby och Västervik. 

– Vår tanke är inte att bygga 30 lokaler där, utan kanske sex-sju lokaler. Det kan bli så att det faller på padelhallen, det gör att vi står och tvekar lite. Kommunen tycker vi ska göra det och har kunder som efterfrågat det. Det är inget beslut taget till 100 procent, det kanske kommer om någon månad eller så. 

Ancott har reserverat 10 000 kvadratmeter på Batteriet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt