Annons:

HÄR ÄR FÖRETAGET SOM KAN BLI FÖRST UT PÅ NYA INDUSTRIOMRÅDET

Västerviksföretaget Anncott Fastigheter AB har bokat en tomt på 10 000 kvadratmeter på Batteriet i Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

HÄR ÄR FÖRETAGET SOM KAN BLI FÖRST UT PÅ NYA INDUSTRIOMRÅDET

Väntan på ny industrimark i Hultsfred är över. Västerviksbaserade Anncott Fastigheter AB ser ut att bli första etableringen på det 94 000 kvadratmeter stora industriområdet. 
– Vi funderar på att bygga ett industrihotell, säger Leif Sörensen, som driver Anncott Fastigheter AB. 

Annons:

Jakten på nya företagsetableringar på fastigheten ”Batteriet” i Hultsfred, som erbjuder 94 000 kvadratmeter färdigsanerad företagsmark och kan styckas i flexibla tomter för att passa en bredd av intressenter, är igång. 

Vid en pressträff i slutet av januari, när saneringen av den före detta batterifabriken var helt färdig, sa utvecklingschefen Lars Gjörloff att kommunen har ett antal intressanta dialoger igång och att Hultsfred är en logistisk knytpunkt. 

Har bokat en yta på området

Västerviksföretaget Anncott Fastigheter AB har reserverat en tomtyta på industriområdet i Hultsfred i hopp om att skapa radhus för företag på området. 

– Det stämmer bra. Det vi funderar på är att etablera oss och bygga samma sak som vi har för avsikt att göra i både Vimmerby och Västervik. Det handlar om ett industrihotell där intressenter har möjlighet att köpa sin egen lokal inklusive mark eller eventuellt hyra dessa ytor som vi har för avsikt att bygga. Det är så långt vi har kommit i dagsläget, säger Leif Sörensen, som var bosatt i Hultsfred i många år. 

Västerviksföretaget har tecknat en avsiktsförklaring med Vimmerby kommun om tomter på Krönsmon och reserverat en lika stor tomtyta på industriområdet i Hultsfred. 

– I det här läget har vi tillsammans med utvecklingschefen Lars Gjörloff reserverat en tomtyta på 10 000 kvadratmeter för att sedan jobba vidare med marknadsföringen och se vad det finns för intresse. Det ligger en bit bort i tiden men det tar ett tag att komma underfund med om det finns ett underlag för att göra den typen av lokaler i Hultsfred, säger Leif Sörensen. 

"Behöver bli mer konkret"

Vimmerby ligger före Hultsfred i planeringen men det kan hända att Vimmerby- och Hultsfredsprojekten görs parallellt. 

– Hultsfred är ganska litet men enligt Lars Gjörloff så tycker han att det finns både ett behov och ett intresse men det behöver bli lite mer konkret innan man trycker på knappen och kör vidare. 

Hur kommer ni jobba med marknadsföringen?

– Vår tanke är att ha ett informationsmöte inom någon månad där vi bjuder in företagare och privatpersoner för att känna på intresset. Vi ska ta fram ett prospektmaterial som vi har med ungefärliga priser på vad det kan kosta och vilka storlekar vi har tänkt bygga. Det ska vi ta fram till informationsmötet som blir inom den närmaste månaden.

"Beror på hur stort intresset är"

Det är alltså Anncott Fastigheter AB som kommer vara exploatörer av tomtytan som företaget har reserverat. 

– Vi får se hur många lokaler vi bygger, det beror på hur stort intresset är. Det kan bli allt mellan 10 och 20 lokaler. Det får framkomma när vi har haft informationsmötet, då känner vi själva åt vilket håll det lutar. 

Hur går de övriga projekten i Västervik och Vimmerby?

– Vi har kommit längst i Västervik, där väntar vi egentligen bara på ett bygglov innan vi kan köra igång byggnationen av 28 lokaler. I Vimmerby är vi i ungefär samma läge som i Hultsfred. Vi har gjort en avsiktsförklaring med Vimmerby kommun och har reserverat en tomt på 10 000 kvadratmeter på Krönsmon, vi planerar att bygga mellan 20 och 30 lokaler till försäljning eller uthyrning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt