Annons:

Här är beskedet om skolundervisningen under nästa vecka

Hultsfreds gymnasium kommer ha hälften av eleverna på plats under nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Här är beskedet om skolundervisningen under nästa vecka

Från och med nästa vecka kommer Albäcksskolan och Hultsfreds gymnasium öppnas upp för en kombination av när- och fjärrundervisning. 

Annons:

Både Hultsfreds gymnasium och Albäcksskolan har haft distansundervisning under denna vecka som en förebyggande åtgärd för att begränsa riskerna för smittspridning på skolorna. Vår tidning rapporterade under gårdagen om att planen är att fler elever ska studera på plats från och med nästa vecka. Nu har barn- och utbildningsnämnden tagit beslut i samråd med smittskyddsläkaren i Kalmar län att öppna upp skolorna för en kombination av när- och fjärrundervisningen från och med nästa vecka.

"Beslutet grundar sig på att det just nu är en låg smittspridning i kommunen och inom skolan. Beslutet kan komma att ändras om smittläget förändras", skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Så många ska ha undervisning på plats

Albäcksskolan öppnar med två årskurser på plats och en på distans. Årskurs 8 och 9 har undervisning på plats vecka tio medan årskurs 7 har fjärrundervisning. Vecka 11 har årskurs 7 och 9 på plats-undervisning och årskurs 8 har fjärrundervisning. Samtliga elever har undervisning på Albäcksskolan vecka 12 och 13 innan det blir påsklov vecka 14. 

Hultsfreds gymnasium kommer att ha hälften av eleverna på plats och hälften på distans utifrån ett särskilt schema.

Grundsärskolan årskurs 7-9 och gymnasiesärskolan har undervisning på plats på skolan samtliga veckor.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt