Annons:

Open Infra hyllar det unika samarbetet tillsammans med Fibernät Mörlunda och Hultsfreds kommun. Foto: Pixabay

Kommunen och fiberföreningen hyllas: ”Glada över engagemanget”

Open Infra hyllar både Hultsfreds kommun och Fibernät Mörlunda i ett inlägg på sin hemsida. 
”Det genuina engagemanget för fiber som vi mött i Hultsfreds kommun och från Fibernät Mörlunda imponerar”, skriver Open Infra.

Annons:

Medlemmarna i Fibernät Mörlunda var eniga om att stötta fiberutbyggnaden i Mörlunda med 265 000 kronor förutsatt att projektet blir av. 

Open Infra är mycket nöjda med samarbetet med fiberföreningen och Hultsfreds kommun och hyllar initiativet och engagemanget med ett inlägg på sin hemsida. Hultsfreds kommun får beröm för att de hela tiden har varit öppna i sin dialog med Open Infra och är lösningsinriktade när det handlar om fiber. 

”Det är ett ganska unikt beslut och vi är oerhört glada över det engagemang som enskilda hushåll, fiberföreningen och tjänstemän och politiker i Hultsfred kommun i Kalmar län har visat”, skriver Open Infra på sin hemsida. 

Byggbeslut närmar sig

Open Infras fiberutbyggnad i de södra delarna av Hultsfreds kommun uppgår i dagsläget till 530 nya fiberanslutningar. 130 i Mörlunda tätort, 100 i Målilla tätort och 300 mellan tätorterna Virserum, Mörlunda och Målilla. 

Fiberutbygganden på landsbygden byggs med hjälp av stödmedel som betalas ut när anslutningarna är anslutna och driftsatta. ”Stödmedel” från Fibernät Mörlunda avser fastigheter i Mörlunda socken och betalas ut när anslutningarna är anslutna och driftsatta. Ett officiellt byggbeslut lär komma de närmaste veckorna.

”Vi är så glada över hur Hultsfreds kommun och Fibernät Mörlunda väljer att samarbeta, de är ett riktigt föredöme för Sveriges kommuner och bredbandsstrategin. För även om det tydligt framgår i regeringens direktiv att fibermarknaden är öppen för fri konkurrens och att kommunerna ska värna om konkurrens, så är det inte riktigt så i alla kommuner. Det finns tyvärr kommuner som inte nämner för sina kommuninvånare att de har möjlighet att välja fiberleverantör själva, de nämner inte att det ska råda öppen konkurrens. Att dessutom en lokal fiberförening kliver in och bidrar med en kvarts miljon. är genuint roligt. Vad jag förstått är det här samarbetet mellan en kommun, en privat aktör och en fiberförening ganska unikt i Sverige. Därför bör Hultsfreds kommun verkligen uppmärksammas i sitt arbete för fiber till kommunen”, skriver Anya Alenberg, kommunikationschef på Open Infra, i ett uttalande till Dagens Hultsfred. 

"Ett riktigt föredöme"

Johan Sundberg, vd och grundare av Open Infra, betonar vikten av ett gott samarbete för att nå nålen och ger Hultsfreds kommun gott betyg.

”Jag är övertygad om att kommunerna som drivs av engagemang och handlingskraft, och som lyckas skapa en öppen fibermarknad, är de kommuner som kommer att ha de nöjdaste invånarna. Hultsfreds kommun är ett riktigt föredöme och det är roligt att få samarbeta med dem”, säger Johan Sundberg i en kommentar till Open Infras hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt