Annons:

Parkeringsvakter gör comeback på måndag – det här ska de hålla koll på

På måndag gör parkeringsvakterna comeback i Hultsfreds kommun och kommer i huvudsak fokusera på Hultsfred och Virserum. Foto: MostPhotos

Parkeringsvakter gör comeback på måndag – det här ska de hålla koll på

Parkeringsövervakningen återinförs i Hultsfreds kommun. På måndag drar parkeringsvakterna igång sitt arbete på nytt.

Annons:

Parkeringsvakterna återvänder till Hultsfreds kommun med ett helt nytt regelverk att kontrollera efter att den regelbundna parkeringsövervakningen sattes på paus i höstas.

P-vakterna ska se över utvalda centrumnära parkeringar i Virserum och Hultsfred för att få en tillräcklig omsättning av parkeringsplatser för att främja handel och viktiga besöksmål som finns i centrum. 

De ska även hålla koll på gator med huvudledsbestämmelse där det förekommer parkerings- och stannandeförbud och överträdelser gällande avstånd till korsningar och övergångsställen. 

Bilar kan fraktas bort

Trafiknämnden, som har fattat beslutet, pekar på att punktinsatser kommer ske i hela kommunen vid behov eller att klagomål kommer in från allmänhet eller näringsliv. Då kommer så kallade snälla parkeringsanmärkningar användas, som handlar om att en ”snäll” lapp ges som en varning och om det händer igen inom tolv månader så delas böter ut. Det kvittar vad det är för typ av förseelse och var det har hänt. 

Polisen har alltid en möjlighet att bötfälla alla typer av trafikförseelser på alla allmänna platser i Hultsfreds kommun. Bilar som står trafikfarligt till eller är långtidsuppställda kommer fraktas bort i enlighet med lagen om flyttning av fordon, enligt trafiknämnden. 

LÄS ÄVEN: Parkeringsövervakning återupptas – ny nivå med kraftiga böter införs

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt