Annons:

Parkeringsövervakning återupptas – ny nivå med kraftiga böter införs

P-vakterna återvänder till Hultsfred med ett helt nytt regelverk att kontrollera. Foto: MostPhotos

Parkeringsövervakning återupptas – ny nivå med kraftiga böter införs

Parkeringsövervakningen ska återupptas i Virserum och Hultsfred samtidigt som man testar med snällare parkeringsvakter. Ytterligare en nivå med ännu kraftigare böter ska införas för att få ordning på felparkeringsproblematiken.

Annons:

I höstas fattade trafiknämnden beslut om att pausa den regelbundna parkeringsövervakningen i Hultsfreds kommun för att utreda möjligheten till så kallade ”snälla” parkeringsanmärkningar och hur den regelbundna parkeringsövervakningen ska se ut. 

ÖSK har utrett ärendet och kommit med ett förslag som trafiknämnden har sagt ja till.

Den regelbundna parkeringsövervakningen i Hultsfreds kommun återupptas med vissa undantag. Övervakningen kommer ske på utvalda parkeringar, huvudledsgator och där det förekommer parkeringsförbud, förbud mot att stanna och vid fel avstånd från korsningar och övergångsställen. Punktinsatser ska kunna beställas vid behov i hela kommunen.

Fokus på Virserum och Hultsfred

”Snälla” parkeringsanmärkningar ska införas på test under 2021 innan det blir en utvärdering. 

”Parkeringsövervakningsutföraren ska använda dessa ”snälla” parkeringsanmärkningar i områden som vi har problem med felparkerade fordon och som inte tillhör de områden som vi har regelbunden parkeringsövervakning på. Först ska en ”snäll” lapp ges som en varning. Sedan om inte detta följs utdelas böter. De parkeringar vi föreslår att ha parkeringsövervakning på är de som är centrumnära i Hultsfred och Virserum. Detta för att få en bra ordning på dessa parkeringar. Med övervakning på dessa parkeringar så kommer vi se att det finns mer platser att stå på då man inte står längre än vad parkeringen tillåter”, skriver ÖSK i ärendebeskrivningen. 

Ny bötesnivå införs

Trafiknämnden har också föreslagit kommunfullmäktige att lägga till ytterligare en bötesnivå så man går till tre nivåer istället för två som i dag. Nivå ett ligger på 300 kronor, det vill säga mindre anmärkningar för att ha parkerat i terräng eller stått för länge på en parkering, och nivå två på 600 kronor, som handlar om mer trafikfarliga händelser med att parkera mot färdriktningen och parkera för nära en korsning.  

”ÖSK anser att ytterligare en nivå på 1 200 kr behövs för att stävja felparkering och öka trafiksäkerheten i kommunen. 1 200 kronor är när man parkerar på parkeringsplats för rörelsehindrade och parkerar på huvudled”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt