Annons:

S vill försvara järnvägens status:

Socialdemokraterna i Hultsfred betonar vikten av att Stångådalsbanan och Tjustbanan behåller sin status som riksintresse. Foto: Ossian Mathiasson

S vill försvara järnvägens status: "Ödesfrågor som vi behöver kämpa för"

Socialdemokraterna i Hultsfred lyfter i en motion till distriktskongressen att partiet ska göra vad man kan för att Stångådals- och Tjustbanan ska behålla statusen som riksintresse. 

Annons:

Den lokala S-föreningen har skickat in en motion till Socialdemokraternas distriktskongress i Kalmar i vår där de vill att partiet regionalt och centralt ska göra allt för att Stångådalsbanan och Tjustbanan alltjämt ska vara av riksintresse så att nödvändiga investeringar görs.

”Vi föreslår att kongressen beslutar att skicka motionen till partikongressen i november. Att hela landet ska leva har vi hört många gånger och det tål att upprepas. Det finns många viktiga frågor för vår industri eller rent av ödesfrågor som vi socialdemokrater behöver kämpa för och en av de viktigaste är att försvara och utveckla vår infrastruktur i Kalmar län. Vi vill med denna motion i all enkelhet slå ett slag för vårat järnvägsnät och då Stångådalsbanan och Tjustbanan i synnerhet”, skriver Tomas Söreling (S) i ett mejl till Dagens Hultsfred.

"Motionen passar perfekt"

Söreling skriver att det är extra viktigt att hela landet ska leva då Hultsfreds kommun är en landsbygdskommun. 

”Med senaste tidens diskussioner i färskt minne om tågtrafik och banor så passar motionen perfekt. Motionen sändes in den 11 februari till distriktet. Det var undertecknad tillsammans med Tommy Rälg som fick uppdraget att författa motionen som nu sänts in som arbetarkommunens egen”, skriver Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt