Annons:

Klart med ny upplaga av Hultsfredshemester – så ser upplägget ut

Hultsfreds kommun satsar på en uppföljare till förra årets succé med Hultsfredshemester. 800 000 kronor läggs på stöd till besöksnäringen under för- och eftersäsongen och på det sättet bjuder kommunen alla medborgare på gratis hemester. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Klart med ny upplaga av Hultsfredshemester – så ser upplägget ut

Turistsatsningen Hultsfredshemester föll väl ut i fjol. Nu står det klart att Hultsfreds kommun satsar på en uppföljare till sommaren. 
– Nu är det mer inriktat på för- och eftersäsong för aktörerna, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Hultsfreds kommun tappade 49 procent av sina gästnätter förra året och merparten av tappet kan kopplas ihop med utländska gästnätter. Satsningen Hultsfredshemester genomfördes under sommaren 2020 för att stötta besöksnäringen under problematiska coronatider. 

Invånarna fick möjlighet att hemester gratis på olika besöksmål och att vinna övernattningar på olika boenden. 

Coronapandemin fortsätter att ställa till med problem för besöksnäringen och det har arrangerats ett möte för att diskutera kommande sommarperiod och olika scenarier med turistaktörerna. 

Fokus på för- och eftersäsong

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till en ny upplaga av Hultsfredhemester sommaren 2021. 

– Vi satsar på Hultsfredshemester igen. Nu är det mer inriktat på för- och eftersäsong för aktörerna. Det var ett lyckat koncept i fjol, både kommuninvånarna och aktörerna som deltog var väldigt positiva. Vi fick mycket positiv respons från alla parter. Vi vill följa upp det även under det här året, säger Lars Rosander. 

2021 års koncept är till stora delar detsamma som ifjol men det finns vissa ändringar efter uppkomna synpunkter från aktörer och i utvärderingen av förra årets upplaga. Perioden för fri entré för kommuninvånare ska ändras från högsäsong till för- och eftersäsong och möjligheten att vinna övernattningar ska gälla året ut.

I övrigt är det mesta sig likt där kommun, turistaktörer och kommuninvånare ska stimulera besöksnäringen. Upplägget innefattar fri entré för kommuninvånare på olika besöksmål i kommunen, samt möjlighet att vinna övernattningar på boendeanläggningar.

Kommunens nota blir lägre än 2020 

Den totala notan för Hultsfreds kommun beräknas bli lägre än 2020 och uppgå till 800 000 kronor.

– Årets satsning är inte fullt lika stor men vi beräknar att det kan kosta upp till 800 000 kronor. Det är för boende och inträde på olika aktiviteter som vi har i kommunen, säger Rosander. 

Beslutet om satsningen är under förutsättning att intresse för att medverka finns hos berörda aktörer och att inga restriktioner tillkommit gällande pandemin som förhindrar satsningens genomförande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt