Annons:

HULTSFREDS HÖGSTADIEELEVER FÅR STUDERA HEMMA FRAM TILL PÅSK

Det blir fjärrundervisning för eleverna på Albäcksskolan fram till påsklovets start på torsdag. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFREDS HÖGSTADIEELEVER FÅR STUDERA HEMMA FRAM TILL PÅSK

Eleverna på Albäcksskolan i Hultsfred har fått ett nytt besked om sin undervisning. Det blir fjärrundervisning för samtliga elever fram till påsklovets start.

Annons:

Martin Snickars, barn- och utbildningschef i Hultsfreds kommun, skriver i ett mejl att det blir fjärrundervisning för eleverna på Albäcksskolan som en förebyggande åtgärd för att förhindra smittspridning.

Åtgärden gäller vecka 13, det vill säga från och med i morgon, måndagen den 29 mars, till och med skärtorsdagen den 1 april då påsklovet startar.

"Det är nu en ökande samhällsspridning av covid-19 i Hultsfreds kommun och av framför allt den brittiska mutationen av viruset. Det finns även risk för en ökad smittspridning på Albäcksskolan vilket gör vikten av proaktiva åtgärder nödvändiga för att minimera risken för smittspridning", anger barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren (M) som förklaring till beslutet. 

Beslutet gäller även grundsärskolan årskurs 7-9 med tillhörande fritidsverksamhet förutom för elever som har vårdnadshavare som arbetar i samhällsviktig verksamhet. 

Vissa undantag från fjärrundervisning kan ske för elever i behov av särskilt stöd.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt