Annons:

Ansökan om nödbistånd till mat avslogs –

En ansökan om nödbistånd till mat avslogs med motiveringen att kvinnan försatt sig i en akut ekonomisk sits på egen hand. Foto: Lotta Madestam

Ansökan om nödbistånd till mat avslogs – "Oetiskt och kränkande"

En kvinna, bosatt i Hultsfred, har ansökt om nödbistånd till mat. Hon anses ha försatt sig i en akut ekonomisk sits på egen hand, varför ansökan avslagits.
”Orättfärdigt, oetiskt och kränkande”, skriver kvinnan.

Annons:

Då kvinnan tycker att beslutet inte speglar verkligheten överklagades det till Förvaltningsrätten.

”Slutsatsen och påståendena är felaktiga”, skriver kvinnan i sin överklagan. Mellan december och februari uppger hon sig ha varit tvungen att klara sig på 1 600 kronor.

Så motiveras beslutet

Men inte heller i Förvaltningsrätten får hon stöd, utan rätten anser att socialnämnden i Hultsfred gjorde rätt som avslog ansökan om nödbistånd till mat.

Socialnämnden motiverar sitt beslut med att kvinnan fått avslag på sin ansökan om aktivitetsstöd från Försäkringskassan då hon inte inkommit med kompletterande uppgifter som begärts. Hon anses därmed själv försatt sig i akut situation.

”Upprepat beteende”

”Därtill har XX blivit beviljad akut matpeng vid flertalet tillfällen tidigare och det bedöms vara ett upprepat beteende”, skriver nämnden i sitt beslut.

Kvinnan håller inte med alls, utan menar att beslutet är orättfärdigt, oetiskt och kränkande. Enligt kvinnans yttrande har hon också riktat kritik mot handläggare.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt